Loading cart...
Categorieën

Energie reep handig bij hogere temperatuur?

Alle categorieën MerkenHardlopenVoedingsschema mountainbike

Een veel voorkomende vraag die wij binnen krijgen over de Energie repen omvat de gebruiksvriendelijkheid bij oplopende temperaturen. Veelal is de energie reep of energy bar lastig uit de verpakking te krijgen wanneer het de reep/bar warmer wordt. De yoghurt of chocolade coating (toplaag) smelt lichtelijk en vorm een stroperige substantie en plakt aan de verpakking. Niet heel handig op een intensief sportmoment waar je niet veel tijd of handen vrij hebt en je lichaam schreeuwt om energie. 
Niet alleen loopt de temperatuur op bij gebruik tijdens zomerse omstandigheden maar ook tijdens kouder periode. Doordat je (sport-)voeding veelal mee neemt dicht tegen het lichaam stijgt de temperatuur automatisch met de inspanning mee.

Energie reep handig bij hogere temperatuur?

Optimale temperatuur Energie Reep / Energy Bar

Een Energie Reep of Energy Bar wordt geproduceerd op gebruik bij kamertemperatuur. Een gemiddelde standaard en tevens de optimale temperatuur voor een perfecte smaakbeleving! Is het product kouder dan wordt deze lastiger en taaier te nuttigen. Bij een hogere temperatuur plakkeriger en stroperige wat de gebruiksvriendelijkheid niet ten goede komt.

 

Wel of geen coating om de Energie Reep / Energy Bar?

De coating zorgt voor gemak doordat het de reep smeuïg maakt, maar anderzijds dus lastig door de plakkerigheid. Om het gebruiksgemak te bevorderen en/of te behouden kiezen diverse merken nu voor een reep of bar zonder een yoghurt of chocolade coating. Een toevoeging op het bestaande assortiment en aanvulling op de huidige smaakvarianten. Voorbeelden hiervan zijn bv de Maxim Energy Bar of de Amacx Energy Oat Bar. Smaakbeleving blijft persoonlijk, al worden de repen in beide varianten in diverse smaken aangeboden. Een verbreding van de markt waarbij iedere sporter in staat zijn in beide varianten zijn persoonlijke voorkeur aan te treffen, met behoud van kwaliteit, smaak, effect en beleving. 

Energie reep handig bij hogere temperatuur?

Uitgelicht: Amacx Fast Bar

De zachte amandelspijs reep is inmiddels niet meer uit het assortiment Energy Bars weg te denken. Zo wel in warme als koude temperaturen hapt de Amacx Fast Bar snel en makkelijk weg en lost als het ware al op in de mond. Door de amandel een klein beetje in takt te hoduen heeft de zachte ‘bite’ heeft een verrassend lichte crunch, zonder dat je moeite hoeft te doen deze weg te kauwen. De bron van specifieke koolhydraten voorziet je snel, maar ook langdurig van de juiste ondersteuning in je energiereserves door de gelijkmatige opname. Ideaal voor tijdens elk sportmoment, of je nu wielrenner, mountainbiker, hardloper, triatleet of andere veeleisende sporter bent.

TIP: Gebruik je de Amacx Energy Oat en Fast Bar naast elkaar? Pak in het begin, als je nog fris bent, de vezelrijke Energy Oat bar. Het lichaam kan deze nog prima verwerken. Begint de vermoeidheid in te slaan, dan wil het lichaam makkelijker aan zijn voedingstoffen komen. De Fast Bar is sneller beschikbaar en dus een passende oplossing op een later moment in de training of wedstrijd.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact