Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voetbal en sportdrank

Alle categorieën FietsonderhoudHardlopenSupplementen

“Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen negentig minuten achter een bal aan en op het einde winnen de Duitsers”, sprak Gary Lineker op het WK 1990. Mede dankzij deze uitspraak hebben Duitse voetballers de reputatie een wedstrijd vaak in de slotfase te beslissen. Maar ook jij kunt scoren in de laatste minuut. Werk aan je duurvermogen en krijg extra energie door een sportdrank als Amacx Isotonic Sportdrink.

Uithoudingsvermogen voetbal

Het is geen toeval dat de Duitsers juist in de slotfase scoren. Waar wij Nederlanders van oudsher vaak op techniek en tactiek trainen, besteden onze oosterburen meer aandacht aan uithoudingsvermogen. De wetenschap dat zij in de laatste minuten fitter zijn dan de tegenstander motiveert om nog eens extra aan te zetten. En de uitspraak van Lineker zit natuurlijk ook bij veel voetballers in hun hoofd. Bij de Duitsers, maar zeker ook bij de tegenstanders!

Sportdrank & Voetbal

Als spits maakte ik één van mijn mooiste doelpunten in de laatste minuut. Ik besteed altijd veel aandacht aan mijn duurvermogen en neem voor de wedstrijd en in de rust sportdrank. En op die prachtige dag betaalde zich dat uit. Negentig minuten lang waren wij de betere. Toch keken we tegen een achterstand aan. Tot die allerlaatste seconden…

Onze rechtsbuiten brak door langs de zijlijn. Ik moest vanaf de middenlijn komen en dreigde te laat de ‘zestien’ te halen. Met mijn laatste krachtinspanning zette ik aan. Terwijl de bal van de voet van onze rechtsbuiten vertrok, sprong ik naar voren in de hoop de bal nog met mijn hoofd te raken. Dat ik het normaal gesproken niet van mijn kopkracht moet hebben, was ik blijkbaar even vergeten. Dankzij een doelpunt ‘à la Bep Bakhuys’ zorgde ik voor de 1-1. Na afloop vierden we feest met mij als middelpunt. Het feest ging door tot aan de kleedkamer en verplaatste zich daarna naar de derde helft. Dat doet een goal in de laatste minuut dus met een voetbalteam!

Duurvermogen, Sportdrank & Voetbal

Jij kunt er ook voor zorgen dat je in de laatste minuten van een voetbalwedstrijd nog iets extra’s achter de hand hebt. Besteed naast je teamtrainingen tijd aan je duurvermogen. Voeg een rondje hardlopen toe aan je trainingsschema en je zult al snel resultaat merken.

Voor zowel trainingen als wedstrijden is het ideaal om een sportdrank als Amacx Isotonic Sportdrink te nemen. Je kunt dit drinken als dorstlesser (=24 gr), waarmee je verminderde sportprestaties, spierkrampen, vermoeidheid en maag-/darmklachten door vochtverlies voorkomt. Daarnaast kun je Amacx Isotonic Sportdrink gebruiken als sportdrank. Los een grotere hoeveelheid (= 40 gr) op in water en drink het voor een voetbaltraining of -wedstrijd. Je kunt ook alvast een bidon sportdrank klaarzetten voor tijdens de rust.

Amacx Isotonic Sportdrink

Deze boost van koolhydraten draagt bij aan de werking van de spieren. Hierdoor heb je extra energie voor de slotfase van een wedstrijd. En voor je het weet heb je een reputatie. Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen negentig minuten achter een bal aan en aan het einde win jij!

Geschreven door Mathieu Hilgersom

Mathieu zijn talent ligt (net) buiten de lijnen. Als zelfstandig sportjournalist reist hij door het hele land op zoek naar mooie verhalen, voor het interviewen van topsporters en het schrijven van wedstrijdverslagen. Toch streeft hij ook zijn eigen sportsuccessen na. Niet in de spotlights, maar op achterafveldjes en tijdens gezellige regionale loopjes. Zijn wens om het maximale uit zichzelf te halen is op voetbal- en hardloopschoenen echter net zo groot als met de pen in zijn hand.