Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Born Sportdrank – Iso Pro+ 410 gr

Alle categorieën EvenementenVoedingsschema trailrunningTriathlon

Als duursporter kom ik regelmatig voor verrassingen te staan. Nu meer dan vroeger. Dat heeft vooral te maken met mijn conditie en uithoudingsvermogen. Dat laatste is zeker niet slecht, maar het was ooit beter. Van jeugdig getalenteerd naar gemiddeld toerfietser. Hierdoor weet ik uit eigen ervaring dat je nooit een waardeoordeel mag vellen over prestaties van anderen: iedereen heeft zijn eigen uitdaging of ‘challenge’ en zo lang je de eigen gestelde doelen bereikt of zelfs overtreft, wie mag dan oordelen over jouw succes? Juist. Niemand. Behalve jezelf.

Soms kun je jezelf ook verbazen. Lage verwachtingen hebbend een topprestatie leveren. Ik fietste met een peloton van een 40 man van Valkenburg naar Clervaux en weer terug (Lux). Ongeveer 140 km enkele rit. De situatie: nauwelijks getraind en stromende regen. Nog voordat de eerste meters waren afgelegd, druppelde de laatste straaltjes moraal met de regendruppels weg. En dan moet je nog!

 

Jezelf verbazen

Die dag gebeurde er een wonder. Die dag kon ik ongetraind het peloton volgen en zelfs bergop met de besten mee de heuvels over. De terugweg, dag 2, was zelfs nog beter. Ik was topfit, geen vermoeide benen en helemaal niet in de veronderstelling dat ik de dag ervoor al een zware tocht afgelegd had. De reden: eiwitten. De hele 1e dag (140 km) had ik als sportdrank de Born Iso Pro+ in mijn bidons gehad. Eiwitten ondersteunen namelijk snel herstel van de spieren na sportprestaties. Geen zware benen en vermoeidheid leek maar niet te komen. Althans, bij lange niet in de mate die je zou mogen verwachten. Het aanwezige vitamine B12 draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid en aan fitheid. Daarnaast activeert deze vitamine je natuurlijke energie in het lichaam. Het extraatje van het peptopro-eiwit deed ook zijn werk: Ik kon herstel zodanig ‘plussen’, dat ik de dag nadien zonder last weer kon vlammen. Buiten verwachting! Grote verbazing, vooral voor mijzelf. Sindsdien zit Iso Pro+ in mijn bidon bij lange duurinspanningen, toertochten en meerdaagse tochten of wedstrijden. Met de juiste wapens op zak is het immers goed strijden.

Born Sportdrank - Iso Pro+ 400 gr

Technisch: wat is Peptopro®

Peptopro® is een speciaal eiwitpeptide uit de koker van DSM. Het eiwit is in kleine stukjes geknipt, waardoor het snel en doeltreffend in je lichaam wordt opgenomen. Het fijne is dat doordat het eiwit niet meer verteerd hoeft te worden, de opname ervan geen onnodige energie kost. Deze energie kun je immers beter ergens anders voor gebruiken tijdens volle inspanning! Doordat je het herstelproces al op gang brengt tijdens de activiteit, kun je langer je inspanning volhouden. Na de inspanning zorgt slechts 10 gram van het Peptopro®-eiwitpeptide voor een goed herstel, zodat je de volgende dag ook weer voluit kunt gaan.

 

Iso Pro+, Team Sunweb & Sportvoeding

Born Iso Pro+ is ontwikkeld in samenwerking met Team Sunweb om ervoor te zorgen dat het herstelproces al tijdens inspanning wordt opgestart. Het eiwitpeptide Peptopro® speelt hierbij een belangrijke rol, maar tevens zorgt de 2:1 verhouding van glucose/fructose voor een optimale koolhydraatinname tijdens activiteit. Of zoals Titia van der Stelt, food expert van Team Sunweb het beschrijft: “Tijdens inspanning verbrand je veel koolhydraten en verlies je veel vocht en mineralen. Aanvulling is dus super belangrijk! Iso Pro+ vult niet alleen de koolhydraten en vocht aan, maar bevat ook nog eens Peptopro®. Daarnaast is de smaak ook nog eens lekker fris, dus dat maakt dit een ideale drank voor Team Sunweb (en alle andere duursport fanaten)!”

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact