Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Glutenvrije sportvoeding

Alle categorieën Voedingsschema zwemmenVoetbalVoedingsadvies

Gluten zitten in meer dingen dan je denkt, ze zitten namelijk in bepaalde granen, zoals brood, beschuit, crackers maar ook gebak, koeken en pasta’s. Je merkt het al, overal krijg je te maken met  gluten.. Zo ook in sportvoeding, maar daar zijn veel merken op ingesprongen.


Glutenvrije energie gel 

Eerst zullen wij uitleggen wat een energiegel precies is. Een energiegel is een vloeibare substantie met als hoofdbestandsdeel koolhydraten. Omdat deze vloeibaar is, is deze gemakkelijk op te nemen door ons lichaam. Je verziet jouw lichaam dus gemakkelijk van nieuwe energie! Je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat de gels die je inneemt geen gluten bevatten, als je allergisch bent hiervoor. Via de glutenvrije categorie kun je de energiegel kiezen. In deze categorie zijn alleen gels toegevoegd die 100% glutenvrij zijn. Bekende gels zijn de Amacx Drink Gel of de Born Super Liquid Gel.

Glutenvrije sportvoeding

Energie reep glutenvrij 

Nu zijn we misschien wel op het moeilijkste punt aangekomen als je geen gluten mag, namelijk een glutenvrije sportreep! Hier is namelijk nog niet veel keuze voor als je opzoek bent naar iets wat echt 100% glutenvrij is! Een heerlijke glutenvrije reep zijn de Nougat Blocks van 3Action of de CarboFruit. Als je wel tegen een beetje sporen kan, is de Fast Bar van Amacx ook een heerlijke aanrader of de Sport Fruit van Wcup.

Sportdrank glutenvrij

Glutenvrije sportdrank is over het algemeen niet zo moeilijk om te vinden. Maar om weer 100% zeker te zijn hebben wij weer een selectie gemaakt van producten die géén kruisbesmetting hebben. Bekende dranken zijn de Born Drink, Iso Pro en de Iso Pro+. Als je geen last krijgt van kruisbesmettingen kun je natuurlijk ook de sportdrink die je fijn vindt blijven gebruiken of kijk op onze glutenvrije sportdrank pagina.

Herstel shake glutenvrij

Als laatste wil je natuurlijk ook zo goed mogelijk jouw herstel ondersteunen. Dit kan door middel van verschillende glutenvrije herstel dranken. Een goede drink die je kunt pakken is de Born Recovery+, deze is ook laag in de lactose waarde. Ook de Recovery Shake van 3Action is glutenvrij. De hoofdbestanddelen van een herstel shake zijn koolhydraten en eiwitten. Koolhydraten leveren energie en de eiwitten dragen bij tot de instandhouding van de spiermassa.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact