Loading cart...

THT

De THT datum is een datum die wordt gebruikt bij het gros van de sportvoeding producten. Met deze datum geeft de producent aan dat het product tot de desbetreffende datum gegarandeerd is tot goede kwaliteit. Is het product volgens de adviezen goed bewaard, potten luchtdicht gesloten/koel en donker bewaard, dan zal de kwaliteit in de meeste gevallen ook na deze datum nog goed zijn.

THT, ten minste houdbaar tot

Beoordeel het product met een gezond verstand op klontering, verkleuring, geur- en/of smaakverandering. Merk je geen verschil dan kan je het probleemloos gebruiken. Bij twijfel kan je ons een foto sturen of advies inwinnen bij onze klantenservice.

  • THT, ten minste houdbaar tot
  • Bewaar volgens instructie verpakking
  • Beoordeel na de vervaldatum het product op klontering, verkleuring, geur en/of smaak
  • Na deze datum veelal zonder risico te eten en/of te drinken

THT voedingscentrum

Dit is wat het Voedingscentrum over de THT datum zegt: “Een THT-datum staat op producten die niet snel bederven. Na de THT-datum kan de kwaliteit van het product achteruit gaan. Je kunt het dan vaak nog wel veilig eten.” Kort gezegd geeft het Voedingscentrum aan dat wanneer de THT datum verstreken is het product nog is te gebruiken naar eigen beoordeling.

THT Duursport

Over het algemeen bestaan de producten bij Duursport veelal uit poeders en energieleverende producten op basis van hoogwaardige suikers. Wanneer de verpakkingen goed luchtdicht gesloten worden, zal bederf veel minder snel optreden. Ruik, proef en beoordeel zelf of je het product nog wil gebruiken. Hiermee voorkom je onnodig voedselverspilling.

Niet alleen Duursporters hebben belang bij het weten wat de THT datum je precies vertelt, maar ook in het dagelijks leven is dit erg handig om te weten. Weggooien van voedsel of supplementen dat nog prima is om te gebruiken, is helemaal niet nodig en zelfs extreem zonde.

THT verschillen per land

Misschien is het je opgevallen dat per merk de THT data soms erg kan verschillen. Zelfs als het om een zelfde soort product gaat. Vaak heeft dit niets te maken met het feit dat het ene merk vaker produceert met kleinere aantallen maar meestal heeft dit te maken met het feit dat de keuring van de THT datum in een ander land is gedaan. Per land kan deze datum soms meer dan een jaar verschillen.

THT per product

Het verschil in THT datum kan per product verschillen, ook als het van hetzelfde merk is. Veel energieproducten zijn gebaseerd op koolhydraten in de vorm van hoogwaardige suikers. Buiten dat de suikers veel energie leveren kunnen ze ook de houdbaarheid flink verlengen. Producten die vooral gericht zijn op herstel zoals eiwitpoeder bevatten vaak minder suiker dan energieproducten. Vaak zijn deze producten daarom ook minder lang houdbaar.

THT aanbiedingen bij Duursport

Wanneer je onze site goed in de gaten houdt is het je vast wel eens opgevallen dat er soms producten in de SALE zijn die nog maar een beperkte THT datum hebben. Wij maken dit speciaal kenbaar vanaf het moment dat het nog 3 maanden duurt voordat de THT datum is verstreken. Wanneer je klein bestelt, veel verbruikt of het niet erg vindt om een product na de THT datum nog te gebruiken kan je hier dus flink jouw voordeel mee doen.

TGT, te gebruiken tot*

TGT, te gebruiken tot, wat betekent dat nou eigenlijk? Een “te gebruiken tot datum” is een datum die vaak wordt gebruikt op producten die zeer bederfelijk zijn. Na deze datum is het verstandig deze producten niet meer te gebruiken. Onder deze producten vallen vaak zuivel, vlees, groenten en vis. Producten met een TGT datum moeten bewaard worden in de koelkast op ongeveer 4 graden.

Als de TGT verstreken is dan mag het product niet meer verkocht worden door winkels. Na deze datum kunnen er ziekteverwekkers zoals bacteriën in gaan groeien. Soms kan je deze bacteriën niet zien, ruiken of proeven, maar je kunt er wel ziek van worden.

  • TGT, te gebruiken tot
  • Zuivel, vlees, vis, groenten
  • Na deze datum niet meer gebruiken
  • Bewaren in koelkast

 

Bij Duursport verkopen wij geen producten met een TGT-datum.

Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact