{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}}

Bestel direct

Magnesium is een supplement dat je de laatste tijd steeds vaker ziet terug komen in de wielren, hardloop, triatlon, mtb en duursport wereld. Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren en heeft een gunstige invloed op het verminderen van vermoeidheid. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over magnesium die jou misschien kan helpen bij het maken van de keuze. Voor overige vragen over magnesium staat onze klantenservice natuurlijk altijd voor je klaar.

Wat is magnesium Magnesium is een essentieel mineraal dat in iedere cel in je lichaam te vinden is. Het is ook een mineraal dat in verschillende voedingsmiddelen aanwezig is. In noten en spinazie is er bijvoorbeeld relatief veel magnesium te vinden. Toch wordt dit mineraal ook door ontzettend veel wielrenners en andere duursporters gesupplementeerd. Dat is natuurlijk niet voor niets. Tijdens inspanning spreekt het lichaam veel meer magnesium voorraden aan dan in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld door het vele zweten.

Gebruik Magnesium Magnesium wordt op verschillende manieren gebruikt. Voor wielrenners of duursporters is het aan te raden om magnesium niet alleen tijdens maar vooral ook voorafgaand aan lange sport inspanning te nemen. Krijg je standaard te weinig van dit mineraal binnen of verricht je iedere dag hoge inspanning kan je er voor kiezen om iedere dag extra magnesium te nemen.

Vormen magnesium Magnesium is bij Duursport verkrijgbaar in vloeibare, poeder en in tablet vorm. De liquide vorm van magnesium is vooral handig in gebruik tijdens de inspanning. Born en PowerBar levert bijvoorbeeld de magnesium in vloeibare vorm in handige 25ml ampullen. Het gebruik van deze vorm van magnesium zie je de laatste tijd veelvuldig voorkomen in het peloton. De magnesium in capsule of poeder vorm is vooral handig in dagelijks gebruik. Deze zijn onder andere verkrijgbaar van Etixx, Virtuoos en Davitamon.