{{prod.Name}}
{{prod.BrandName}}

{{prod.SalesPriceWithTax}}

Bestel direct

Wcup Sportvoeding is een Belgisch merk met wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten, te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. Onderaan deze pagina vind je meer informatie over Wcup Sportvoeding dat je misschien kan helpen met het maken van de keuze. Voor andere vragen of informatie staat onze klantenservice natuurlijk altijd voor je klaar. Meer info...

Best verkochte Wcup producten | Wcup partners I Wcup missie

Wcup Sportvoeding is een Belgisch assortiment, wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten, te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. Sinds zijn lancering in 1994 is het Wcup assortiment een gevestigde waarde voor zowel nationale als internationale atleten van verschillende niveau's.

Het verhaal van WCUP begon in 1994.

"Als je zware inspanningen doet, maak je veel melkzuur aan. De opstapeling hiervan in de spierweefsels is de oorzaak van spierverzuring. Ons lichaam beschikt over een eigen ontzuringssysteem, maar voor die verzuring helemaal uit de benen is, moet je rekenen op zo'n 72 uur. Sporters hebben meestal niet zoveel geduld. Onvoldoende rust leidt tot chronische verzuring, waardoor je sneller spierblessures krijgt, sneller moe wordt, de recuperatie trager verloopt en de prestaties verminderen. Voldoende redenen dus om het lichaam een handje toe te steken. Zo groeide het idee om een sportdrank te ontwikkelen die de verzuring sneller uit het lichaam werkt.

Wcup Sports Drink verschilt van de concurrentie doordat deze drank niet zuur is. Anderen voegen citroenzuur toe om de houdbaarheid te verlengen en de smaak te verbeteren. Ons leek het niet logisch dat sporters die trainen tegen verzuring, tijdens en na de inspanning ook nog zure dranken drinken. Die extra zuren zorgen voor een extra belasting van het ontzuringssysteem van het lichaam. Bovendien sukkelen de meeste sporters hierdoor met maagpijn. Onze drank heeft een neutrale zuurtegraad (pH=7.2). Tevens zitten er extra stoffen in om de zuren te neutraliseren waardoor Wcup Sports Drink ook zeer goed te verdragen is onder inspanning.

José De Cauwer had in 1994 het drankje als eerste mee naar de Tour in Frankrijk. De reacties waren zeer positief: het zwaar gevoel was inderdaad uit de benen, maar het was amper te drinken. Aan de smaak hebben we intussen hard gewerkt.

Sindsdien is Wcup enorm gegroeid met een uitbreiding van het productengamma tot momenteel 14 producten, bestaande uit dorstlessers, energiebars, energiegels en recuperatieproducten.

Wcup banner

Best verkochte Wcup producten

Wcup staat voor wetenschappelijk samengestelde sportvoedingsproducten, te gebruiken zowel voor, tijdens als na de training of competitie. De best verkochte Wcup producten van dit moment zijn:

1. Sports Drink
2. Sport Fruit
3. Recovery Drink

Wcup partners voor productontwikkeling

Sporters van ieder niveau vertrouwen op de wetenschappelijk gefundeerde Wcup producten voor zowel de training, competitie als recuperatie. Wcup kan genieten van een niet onbelangrijke ondersteuning van de sportwereld door middel van een aantal actieve partnerships met zowel sportfederaties als individuele sporters. De nauwe samenwerking met hen, geeft een beter inzicht in hoe een juiste voeding de sportprestatie kan verbeteren en helpt ons bij de ontwikkeling van Wcup producten die beantwoorden aan de behoefte van de sporter.

Wcup missie

De Wcup missie is altijd geweest en zal altijd zijn : producten ontwikkelen die werken en aangepast zijn aan de basis voedingsbehoefte van de sporter zowel op het vlak van voorbereiding, prestatie en recuperatie en dit met het ultieme doel de sportprestatie te verbeteren. Tevens geven zij de sporter de garantie dat alle Wcup producten vrij zijn van verboden substanties en zonder enig gevaar op positieve dopingstesten kunnen gebruikt worden.

Your drive to win!

Wcup