Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportverzorging na het wielrennen

Alle categorieën TriathlonFietsonderhoudEnergie Repen

Nadat je het snot voor je ogen hebt gefietst is het natuurlijk geen overbodige luxe om jezelf te verwennen met fijne sportverzorgingsproducten om jezelf te verzorgen na het wielrennen. Naast een goede Recovery Drink pak ik ook graag de BORN Awake Shower onder de douche en na afloop smeer in mijn vermoeide benen in met de Recovery Relax.

BORN – Awake Shower 

De naam verklapt de werking van het product eigenlijk al. De Awake Shower maakt je lichaam weer wakker, het zorgt voor een oppeppend effect. Je krijgt er echt een boost van. Erg handig dus als je ’s morgens niet wakker kan worden of als je na de inspanning wel een oppepper kan gebruiken. De mint kleurige douchegel zit in een handig doorzichtig flesje, dus de felle kleur lacht je al tegemoet. De geur trouwens ook. Zodra ik de dop openmaak, volgt direct de frisse geur van eucalyptus, menthol, rozemarijn, jeneverbes en cajaputi. Een aangename geur vind ik het.

Deze werkzame oliën en extracten prikkelen je zintuigen nadrukkelijk. Ik vond deze douchegeld echt verrassend prettig. Het bevat dan ook niet de minste werkzame oliën en extracten die extreem verfrissend en ontspannend werken. Daarbij gaat er een stimulerende en activerende werking vanuit. Welke wielrenner wil dat nou niet?

Ik gebruik de Showergel nu in de ochtend voor een extra oppeppende werking en na de inspanning op de racefiets of mountainbike ter ontspanning en verbetering van het herstel. Na het afdrogen maak ik de optimale verzorging helemaal af en beloon mijn de benen met de Recovery Relax.

BORN – Recovery Relax

Het mooiste is natuurlijk als er na de intensieve inspanning iemand is die je benen even flink masseert en daarmee alle afvalstoffen afvoert. Dat bevordert namelijk het herstel. Maar is diegene er niet of heeft je partner er geen zin in, dan kan je altijd nog zelf je benen masseren. De Recovery Relax helpt je daar uitstekend bij.

Ook hier verklapt de naam de werking van de crème al. Het zorgt voor herstel en ontspanning. De crème ruikt bijna hetzelfde als de douchegel, dus ook deze crème prikkelt je zintuigen. De Recovery Relax bevat etherische oliën (uit plantmateriaal gewonnen mengsel) en kruiden die helpen om zwaarbelaste en vermoeide spieren te ontspannen. Masseer de olie krachtig in en geniet van een weldadig gevoel. Het helpt bij overbelaste en vermoeide spieren door de kracht van de oliën en kruiden. De etherische ingrediënten activeren de doorbloeding en dragen bij aan een ontspannen gevoel. En dat voel je direct als je de benen lekker hebt gemasseerd. Een aangenaam fris en ontspannen gevoel. Na het masseren lekker compressiekousen aan. Dan blijft de doorbloeding goed op gang.

Wat nog leuk is om te vertellen is dat Born Recovery Relax de eerste échte spierontspannende en herstellende crème op de markt was. En ik vind een van de beste, zeker voor de prijs. Ohja, smeer dit goedje niet in je gezicht of de schaamstreek. Je kunt wel raden wat er dan gebeurt en daar zit je echt niet op te wachten. Zeker niet na een zware inspanning.

Goed, dat waren twee interessante en meer dan nuttige producten van Born die je gebruikt na het sporten. Eenmaal uitgeprobeerd blijven ze in je assortiment. Bij mij in elk geval wel. En bij jou?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact