Loading cart...

Fietsen & goede doelen

Hoe bereid jij je voor op evenementen als Alpe d’HuZes, Giro di KiKa of Tour for Life?

Je twijfelt om mee te doen aan Alpe d’HuZes, Alpentocht of wil de Mont Ventoux beklimmen tegen MS of tegen kanker. Of je twijfelt mee te doen aan een meerdaagse Gran Fondo voor het goede doel zoals Giro di Kika of bijvoorbeeld Tour for Life.

Je vraagt je af of je het wel aan kan, fysiek of misschien wel mentaal. En je hebt vragen over dagelijkse voeding en sportvoeding tijdens je voorbereiding. Of de begeleiding tijdens het evenement, want die is ook zo belangrijk. Krijg je die wel rond?

Of je vraagt je af of je het sponsorbedrag voor het goede doel bijeenkrijgt. Want het goede doel verwacht meestal dat je minimaal een bedrag van € 2.500 meebrengt. Een aanzienlijk bedrag.

Of je bent er al uit en je hebt je ingeschreven. Je gaat ervoor! Maar hoe bereid je jezelf optimaal voor op jouw cyclo sportive voor het goede doel? En hoe zorg je ervoor dat je voldoende geld voor het goede doel inzamelt met de beperkte tijd die je hebt naast je werk, je andere hobby’s, vrijwilligerswerk en je privéleven?

In een aantal blogs word je meegenomen in de vragen die Martin had en de oplossingen die hij heeft gevonden. In 2015, 2016 en 2017 nam Martin met zijn team De Klimmende Règâhs deel aan Alpe d’HuZes en in 2018 aan Giro di KiKa. Bij Giro di Kika fietste hij in zes dagen bijna 1000 kilometer en 17.000 hoogtemeters door het schitterende Toscane en Umbrië. Martin was in topvorm en heeft genoten. Uiteraard heeft hij ook afgezien. Maar afzien als je topfit bent, gaat net wat makkelijker dan dat je er volledig doorheen zit.

En elk jaar halen Martin en zijn team tienduizenden euro’s op. Het geeft waanzinnig veel voldoening om je enerzijds in te zetten voor het goede doel en anderzijds jezelf uit te dagen en de ultieme sportieve prestatie te leveren.

In 2019 organiseren we met De Klimmende Règâhs onze eigen Grand Fondo voor het goede doel. We fietsen dan in een week tijd van Den Haag naar de Alpe d’Huez. De opbrengst komt ten goede van Alpe d’HuZes en de Neurofibromatose Vereniging Nederland. Om dat helemaal zelf te organiseren komt er verschrikkelijk veel bij kijken. Die ervaring zal Martin volgend jaar eens op papier zetten en is dan terug te lezen op de site van Duursport.nl

Fundraising voor het goede doel

fundraising-9maanden-final
fundraising-6maanden-final
fundraising-3maanden-final
fundraising-1maand-final

Fysieke / mentale voorbereiding

voorbereiding-9maanden-final
voorbereiding-6maanden-final
voorbereiding-3maanden-final
voorbereiding-1maand-final

Begeleiding – Martin Groen

Martin Groen neemt jou graag mee in zijn ervaringen. In zijn blogs is te lezen waar hij tegenaan loopt en zijn verdeeld in 9 maanden voorafgaand, 6 maanden voorafgaand, 3 maanden voorafgaand en 1 maand voorafgaand aan het evenement. Daarnaast is de onderscheiding gemaakt tussen het sponsorbedrag wat opgehaald moet worden en jouw fysieke en mentale voorbereiding.

Contact