Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ervaring gluten/lactose vrije sportvoeding

Alle categorieën Top 5 beste sportvoedingVoetbalGravel

Sportvoeding en ik, we zijn eigenlijk nooit echt vriendjes geweest. In de afgelopen jaren heb ik verschillende merken sportdrank, gelletjes en reepjes geprobeerd. En bijna altijd werd ik misselijk, kreeg ik buikkramp of moest ik een noodstop maken bij een dixie. Op een gegeven moment besloot ik maar gewoon alleen op water te sporten of mijn trainingen op de nuchtere maag uit te voeren. Niet echt handig als je zoals ik traint voor een marathon of een triatlon doet, want ergens komt de hongerklop…

Toen Duursport.nl mij via Instagram benaderde voor een samenwerking was ik daarom blij, maar ook afwachtend. Ik had al zoveel geprobeerd, zou dit dan wel voor mij werken? Ik mocht de Iso Pro sportdrank, gelletjes en de elektrolyten tabletten testen. Alles van Born, maar nog veel belangrijker allemaal gluten- en lactosevrij. Ik eet in verband met mijn prikkelbare darm volgens het Fodmap dieet en reageer niet goed op gluten en lactose.

De eerste test was tijdens het wielrennen, ik reed de 115km toertocht van Drenthe’s Mooiste met een tablet van de Watts&Minerals van Born en een Super Liquid Gel van Born. De Watts&Minerals tabletten zijn bedoeld om de elektrolyten die je verliest door het zweten aan te vullen. De Super Liquid Gel is voor het aanvullen van de koolhydraten. Wat me meteen opviel is dat beide producten niet super zoet zijn, zoals de meeste andere producten die ik heb geprobeerd. Ik fietste de 115km fluitend en heb geen moment een dip gehad.

Ervaring gluten/lactose vrije sportvoeding

De tweede test vond ik spannender, dit was tijdens mijn duurloop. Tijdens het hardlopen is mijn buik snel van slag. Ik maakte een bidon Iso Pro sport drank en begon aan mijn 20km duurloop. Elke 5km dronk ik wat en tot mijn verbazing had ik geen enkele reactie! Zou dit dan echt voor mij werken?

Als laatste testte ik de Super Liquid Gel en de Iso Pro sportdrank tijdens een koppeltraining. Weer geen reactie en de hele training geen dipmoment gehad. De gel en de sportdrank gaven mij de energie om lekker te knallen en te genieten van mijn training.

Geschreven door Miny Verheij

Miny is kinderyoga docent, hardloopinstructeur en verzorgt bootcamptraining voor The Bootcamp Club. In juni is ze gestart met de opleiding Fitnesstrainer A. Daarnaast kan Miny niet goed tegen gluten en lactose. Zij deelt graag haar ervaringen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact