Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Koude voeten en handen voorkomen

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema voetbalMountainbiken

Je kunt het synchroniciteit noemen of stellen dat het simpelweg té vaak té nat en koud is de laatste tijd, waardoor mijn gedachten vanzelf afdwalen naar winterse herinneringen. Feit is dat nu ik me heb voorgenomen een blog te schrijven over fietsen in slecht weer, het werkelijk met bakken uit de hemel valt. Grijs, grauw winterweer. De combinatie van regen en kou nodigt meestal niet echt uit om eropuit te trekken. Toch kun je met de juiste kleding ervoor zorgen dat je ook in dat geval je kilometers kunt maken met een lichte glimlach. Misschien als een boer met kiespijn, maar je bent buiten. De elementen strelen je gezicht, je ademt frisse lucht: je leeft!

Bescherming tegen kou en regen

“Kou vreet aan je!” is iets wat ik vaak hoor. Als je geen winterstop inlast – waarom zou je? – dan krijg je hier onherroepelijk mee te maken. Bescherm jezelf dus tegen de winterse elementen. Ik ga het hier niet over kleding hebben. Iedere weekend warrior weet wel waar hij de juiste kleding kan vinden en vaak is het daarbij ook zo – puttend uit eigen ervaring – dat als je iets meer uitgeeft, dit de kwaliteit ten goede komt.

“Extra bescherming is extra comfort!”

Echter, ook met de fijnste outfit kun je soms nog dat kleine beetje extra bescherming nodig hebben. Misschien moet ik het zelfs ‘comfort’ noemen. Gemak dient de wielrenner! Waarom zou je bijvoorbeeld met koude voeten blijven rondfietsen als het niet nodig is?

Nog niet zo lang geleden kreeg ik een berichtje van Ingrid M. Zij is fanatiek fietsster en bleef ondanks warme sokken van merinowol en overschoenen, last houden van koude voeten tijdens duurritten in winterse temperaturen. Aangezien ikzelf ook zoveel mogelijk comfort zoek bij écht koud, vochtig weer, adviseerde ik Protect Extra. Het was heel prettig om vervolgens de volgende terugkoppeling te mogen ontvangen:

Zoals afgesproken vind je hierbij mijn bevindingen over het gebruik van Protect Extra voor koude voeten. Ik heb de balsem aangebracht tussen 15 tot 30 minuten voor verschillende trainingen van 2-3 uur met temperaturen tussen -2° en 4° Celsius. Ik ben aangenaam verrast over het gevoel. Geen heel hete voeten maar ze voelen wel goed aan. Bij mintemperaturen lukt het om minimaal 2 uur dat aangenaam gevoel vast te houden. Je moet dan wel voldoende smeren over de volledige voet, ook aan de tenen. Voor mij dus zeker een goed product dat ik ook zal aanraden aan anderen!”

Bescherming tijdens het voorjaar

Straks, als het in de vroege lente het kwik weer stijgt tot 15 graden Celsius met hier en daar een bui (wat meestal zo is), dan willen we al snel de bibshort aan en de gespierde kuiten laten zien. Hier hebben ‘we’ tenslotte de hele winter voor gewerkt! Het aanbrengen van een dun laagje Protect Oil op met name de benen helpt mij – en mogelijk jou – dan om het lichaam te beschermen tegen de natte kou van de regen. Dit product biedt een ‘light’ bescherming in vergelijking tot Protect Extra: meer dan voldoende om jou in de vroege lente – of in de late herfst – comfortabel je kilometers weg te laten trappen.

Maak die winterse herinneringen, maar geniet van elke pedaalslag. Ik doe zeker met je mee!

Protect Oil is een lightversie op oliebasis die je gebruikt om je bij temperaturen tussen de 10-17 graden Celsius te beschermen tegen afkoeling door regen(kou). Daarnaast kun je Protect Oil ook gebruiken als extra laag over Protect Extra bij extreme koude (en natte) weersomstandigheden. In de cross en MTB worden in de winter vaak Warm Up, Protect Extra en  Protect Oil gecombineerd.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact