Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ontbijt mountainbike

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningSportdrankenEnergie Gels

Als mijn fietsmaat en ik de avond voor een mtb tocht een flink bord (of meer) avondeten op hebben en de koolhydraten opgestapeld in onze maag liggen, volgt er nog voordat de tafel is leeggeruimd een vaste opmerking. ”Morgenvroeg mogen we weer”, zegt mijn trainingsmakker steevast, met twinkelende ogen. En daarmee doelt hij niet op de prachtige mountainbikerit die we gepland hebben, maar op het ontbijt van de volgende ochtend.

Koolhydraten stapelen MTB 

Sommige mountainbikers hebben er moeite mee, andere kijken er naar uit: het vele eten voor een lange training of wedstrijd. Want wie voldoende energie wil hebben op de fiets, zal vooraf flink wat koolhydraten naar binnen moeten werken. Dat kan op veel verschillende manieren. Het belangrijkste is dat je een voedingsschema hanteert dat voor jou werkt.

Eten voor een toertocht mountainbike 

De avond voor een lange rit op de mountainbike eet je uiteraard voldoende. Overdoe het niet, want daarmee maak je de innerlijke mens alleen maar overstuur. Voor de start is het belangrijk dat je fatsoenlijk ontbijt. Maar ook hier, forceer het niet. Iets meer dan je reguliere hoeveelheid is, zeker met een goede avondmaaltijd achter de rug, meer dan voldoende.

Zorg er vooral voor dat je op tijd eet. Ongeveer drie uur voor de start is de stelregel. En ja, dat betekent dat je nóg vroeger op moet staan! Omdat de kans bestaat dat je dan met een klein beetje honger op de fiets stapt, eet je ongeveer een uurtje voor je begint nog wat kleins (zoals een energy-reep). Om echt scherp aan de start te verschijnen, neem ik een kwartiertje voordat ik begin vaak nog een Amacx-gel met cafeïne.

Ontbijt mountainbike 

Wat je het beste kunt ontbijten voordat je gaat mountainbiken verschilt per persoon. Zorg in ieder geval dat je het lekker vindt, dat je het gewend bent om te eten en dat het goed te verteren is. Brood (het liefst geen volkoren) met zoet beleg werkt voor mij uitstekend, maar sinds kort ga ik met dank aan Duursport ook goed op een flink bord muesli.  De Amacx Energy Sport Muesli levert uitgebalanceerde energie en heeft van zichzelf al een fijne smaak. Met wat extra smaakmakers (bij mij kwark, vanillevla en soms nog wat hagelslag) wordt het een ontbijt om naar uit te kijken én hard mee te fietsen.

De Energy Sport Muesli van Amacx gaat vanaf nu voortaan altijd mee als ik op pad ga voor een grote mountainbike tocht in het buitenland. Net als het typisch Nederlandse zoete beleg. Want met de zenuwen gierend in je keel, wil je voor de start toch vooral eten wat je lekker vindt en wat je lichaam goed kent.

Energy Sport Muesli

Vezelrijk
Vezels zorgen voor een langer verzadigd gevoel
100% natuurlijk
Op basis van fruit, granen en cashewnoten
Zonder toegevoegde suiker
Vegan, geschikt voor veganisten

Geschreven door Juul van Loon

Juul van Loon rijdt sinds het begin van dit millennium wedstrijden op de mountainbike, voornamelijk marathons. Sinds twee seizoenen probeert hij daar met behulp van een professionele trainer het maximale uit te halen, daarbij is ook de juiste voeding een belangrijk onderdeel.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact