Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Trainen na rustperiode

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenMerkenVoedingsschema hockey

Na een aantal weken rust zijn we weer begonnen met trainen. Voor mij zijn dit altijd lastige weken. Ben blij dat ik weer aan mijn nieuwe doelen kan werken maar je staat weer helemaal op 0. Ondanks dat mijn lichaam wel weer helemaal op geladen is voelt dat totaal niet zo. De eerste weken werk je vooral aan je duur vermogen. Niks intensief fietsen, gewoon lekker fietsen.

Veldrijden – investeren nieuw seizoen

Alleen wat is lekker fietsen in de eerste weken? Nou NIET! Vind nooit mijn ritme om lekker te trappen, mijn hartslag vliegt alle kanten op, behalve de juiste. Ben sneller vermoeid omdat de conditie totaal niet goed is. De eerste weken is het investeren, heel veel investeren.

Vooral mentaal vind ik het begin moeilijk. Je wilt gelijk dat alles goed gaat en dat niks moeite kost. Helaas is dit niet mogelijk. Ik train vaak alleen dan zijn lange duur trainingen heel saai. Ik kijk er dan ook weer naar uit om blokken te trainen. Met een opdracht tijdens het trainen vliegt de tijd altijd voorbij voor mijn gevoel. Ik vind het heerlijk ondanks dat het soms mega zwaar is en ik helemaal kapot ga!

Sportvoeding en veldrijden

Dit jaar gaan er wel voor mij een aantal dingen veranderen. Gelukkig blijf ik met mijn vaste trainer trainen op de fiets. Maar naast het fietsen deed ik normaal fitness. Helaas begon ik dit steeds minder leuk te vinden. Sinds ik weer ben begonnen met trainen ben ik ernaast gaan boksen. Super intensieve trainingen waar je heel jouw lichaam mee traint. Ook is het mentaal heel uitdagend.

Ook qua voeding ga ik het totaal anders aanpakken. Vanuit mijzelf ben ik een mega slechte eter. Ik lust niet veel waar ik zelf ontzettend van baal. Voeding is zo belangrijk zeker op het niveau van sporten wat ik doe. Net als een auto heb je de juiste brandstof nodig om ergens te komen. Ik zal dit jaar begeleiding gaan krijgen om hier zo veel mogelijk in te groeien. Ook ben ik nog steeds heel blij met de samenwerking met Duursport. Ook zal ik leren hoe ik deze producten optimaal kan gebruiken zodat ik er veel profijt van zal hebben. Ik kijk er heel erg naar uit om hard te werken dit jaar.

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact