Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema voor hockey

Alle categorieën Voedingsschema hockeySportverzorgingVoedingsschema triathlon

Hockey is altijd al een intensieve sport geweest. De afgelopen jaren is dit alleen maar toegenomen door technische ontwikkelingen, het gebruik van kunstgras en de nieuwe materialen in de sticks. Hierdoor is het nog belangijker geworden om met voldoende energie aan de wedstrijd te beginnen en tevens gedurende de hele wedstrijd een zo constant mogelijk energieniveau te behouden. Een gezonde basisvoeding is cruciaal. Om de optimale fysieke prestatie te leveren, kan je de gezonde basisvoeding aanvullen met sportvoeding. Deze voeding is speciaal gemaakt om jou zo veel mogelijk energie te geven op de momenten dat je het nodig hebt! Ons sportvoedingsadvies wordt verdeeld over de hele wedstrijd, zodat je zo min mogelijk ‘verval’ krijgt in je energieniveau. Hieronder een voorbeeld voedingsschema voor een hockeywedstrijd:

Voedingsschema voor fanatieke hockeyers

Voor de wedstrijd: Een goed begin is het halve werk

Om naast het water drinken en je basisvoeding een ‘extra boost’ te krijgen, adviseren wij om een koolhydratenreep te eten voor de wedstrijd. De PowerBar Energize Bar is een uiterst geschikte reep om je energieniveau die ‘extra boost’ te geven. Deze reep bevat een C2MAX koolhydraatverhouding. Deze unieke samenstelling van koolhydraten bestaat uit een 2:1 verhouding van glucose en fructose. In deze ideale verhouding kan het lichaam tot wel 90g koolhydraten per uur opnemen, waarbij op normale glucose gebaseerde sportdranken een maximum hebben van 60g. Daarnaast adviseren wij om één tablet QWIN Cafeïne in te nemen. De hoeveelheid cafeïne in deze tabs is gelijk aan ongeveer 2 kopjes koffie. 

Blijf drinken: Een goed begin is maar de helft

Het is belangrijk om de hele wedstrijd door voldoende te drinken. Wij adviseren de QWIN PeptiPlus (of PowerBar IsoActive) sportdrank om tijdens de wedstrijd te drinken. QWIN PeptiPlus sportdrank voorziet niet alleen in de benodigde koolhydraten, maar gaat nog een stapje verder: QWIN PeptiPlus is onderscheidend vanwege de toevoeging van 5g aan eiwitten per serving. Deze speciale eiwitmix, bestaande uit bewerkte eiwitten, is makkelijk op te nemen door het lichaam. Het toegevoegde magnesium ondersteunt zowel de opbouw van lichaamseiwit als de vermindering van vermoeidheid.

Na het 1e kwart: Nu doorpakken

Eenmaal begonnen met de wedstrijd, begin je door transpiratie extra vocht te verliezen en verbruik je meer koolhydraten. Het is belangrijk om je energievoorraad weer zoveel mogelijk aan te vullen. Daarom adviseren wij om na het eerste kwart vijf PowerBar Power Gel Shots in de nemen. Deze vijf shots staan qua energiewaarde gelijk aan één gel. Deze shots zijn ook gebaseerd op de koolhydraatverhouding C2MAX.

Na het 2e kwart: Houd je energieniveau constant

Om te voorkomen dat je ‘de man met de hamer’ tegenkomt tijdens de wedstrijd is het belangrijk om goed te blijven eten en drinken. Daarom is het belangrijk om zowel vocht als koolhydraten aan te vullen. Wij adviseren de QWIN IsoPro Gel in te nemen in de rust om jouw energieniveau op peil te blijven houden. Deze gel is qua smaak relatief neutraal en makkelijk in te nemen.

Na het 3e kwart: De laatste loodjes

Vanaf het moment dat je fysieke inspanning gaat leveren, beginnen peptides en magnesium een rol spelen. Peptides zijn bewerkte eiwitten die je heel snel in je lichaam opneemt. Magnesium ondersteunt de opbouw van lichaamseiwit als de vermindering van vermoeidheid. Daarom adviseren wij de QWIN Pepti Gel in te nemen in de rust van het 3e kwart. Deze gel is perfect in combinatie met de QWIN PeptiPlus sportdrank. Deze producten zorgen voor een ‘energie boost’ door de koolhydraten. Daarnaast helpen deze producten door de toevoeging van peptides en magnesium al voor het herstel van je spieren tijdens de wedstrijd.

Na de wedstrijd: Morgen weer frisse benen!

Na fysieke inspanning is het belangrijk om goed te herstellen. De ideale herstel shake bestaat uit zowel koolhydraten als eiwitten. Hiervoor adviseren wij de PowerBar Recovery Max. Deze shake bestaat zowel uit koolhydraten en eiwitten en ondersteunt je spieren om snel te herstellen na fysieke inspanning. Wij adviseren deze shake binnen een half uur na inspanning in te nemen. Als je nog trek hebt voor het slapen gaan, zijn eiwitten ideaal om te nemen. Wij adviseren de PowerBar Deluxe shake. Deze shake heeft een hoog caseïne tot whey ratio en is laag in suikers. Door de hoge caseïne ratio zullen deze eiwitten geleidelijk opgenomen worden, waardoor je de hele nacht door hersteld. Met bovenstaand voedingsschema zijn er geen smoesjes meer om niet alles te geven op het veld! Bestel op onze webshop de producten uit het bovenstaande schema om het alles uit je volgende training of wedstrijd te halen!

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact