Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema hockey wedstrijd

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema hockeyVoedingsschema hardlopen

Je speelt fanatiek hockey of hockeyt voor jouw plezier in een vriendenteam.  Je gezonde en gevarieerde dagelijks voedingspatroon is niet afdoende om je van voldoende energie te voorzien tijdens de wedstrijd. Ervan uitgaande dat je een goede conditie hebt is het raadzaam om gedurende de wedstrijddag jouw energievoorraden aan te vullen.

Vlak voor de hockey game

Wil je met een goed gevulde batterij en goed gehydrateerd van start gaan adviseren wij in de laatste 3 tot 1 uur van tevoren 500 ml Isotone Sportdrank te drinken. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone sportdrank upgraden met een carboloader.

30 tot 10 minuten voor aanvang van de hockeywedstrijd drink je alsnog eens 250 ml Isotone sportdrank.

Tijdens de eerste helft

Eenmaal van start begint het lichaam meteen met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Om het prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen. Echter is dit niet ideaal tijdens een intensieve hockeywedstrijd.

Tijdens de rust 

Omdat het ritme hoog ligt tijdens een hockeywedstrijd is het belangrijk om tijdens de rust jouw energievoorraden weer aan te vullen. De energiereserves ondersteun je via het drinken van een sportdrank en/of gebruiken van een EnergiereepEnergy Gel. Een Isotone Sportdrank voorziet je tussen de 4 en 8 gram koolhydraten per 100 ml. Dus afhankelijk van je mengverhouding en hoeveelheid drinken tijdens weet je welk gedeelte er over blijft om aangevuld te worden door bijvoorbeeld een banaan, Energy Bar of Energy Gel.

Ons advies is om in de rust 1 bidon van 500 ml Isotone sportdrank op te drinken en daarbij een Energy Gel te nuttigen.

Tijdens de tweede helft

Het tempo in de tweede helft ligt over het algemeen hoger dan in de eerste helft tijdens een hockeywedstrijd. Nuttig daarom naar behoefte een extra Energy Gel in de tweede helft van de wedstrijd. Uiteraard kun je ook even een slok drinken nemen wanneer je net gewisseld bent. Bij het hockey kun je zo vaak wisselen als je wilt dus deel dit zelf naar wens in.

Na de inspanning

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.

Voedingsschema hockey wedstrijd
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact