Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

AfterShokz Aeropex sport koptelefoon

Alle categorieën ZwemmenVoedingsschema mountainbikeEnergie Repen

Op de website van Duursport kwam ik de water- en stofdichte Aeropex koptelefoon van Aftershokz tegen en werd direct mijn interesse gewekt. Toevallig of niet, maar diezelfde dag kreeg ik een mailtje van Duursport of ik dit mooie product als sporter én blogschrijver wilde uitproberen. En wie wil dat nou niet? Zeker in deze tijden waar we individueel sporten, maar ook veel vergaderingen en meetings via digitale media hebben. Dat apparaat op dit moment uitproberen en mijn ervaringen delen wilde ik dus uiteraard maar al te graag.

Botgeleidingstechnologie

De Aeropex is het nieuwste draadloze model van Aftershokz. Het is een draadloze sport hoofdtelefoon met een zogenaamde botgeleidingstechnologie. Ik kan me voorstellen dat je daar nog nooit van gehoord hebt, dat had ik namelijk ook niet.

Aftershockz
Aftershockz

Aeropex en Bluetooth 

De AfterShokz Aeropex verbindt zich via Bluetooth met je telefoon. Je draagt de geleiders voor je oor en het apparaat over je oor. Dus niet in je oren zoals met oordopjes. De speciale geleiders op je jukbeenderen zorgen ervoor dat trillingen naar je binnenoor worden geleid. Hierdoor zijn je oren niet afgesloten en blijf je geluiden uit je omgeving horen. Het fijne daarvan is, dat je gewoon een gesprek kan voeren of een auto hoort aankomen als je aan het sporten bent, terwijl je tegelijkertijd muziek kan luisteren via de speciale geleiders op je jukbeenderen. Deze bijzondere technologie zorgt er dus voor dat je muziek kan luisteren, zonder dat je de omgevingsgeluiden buitensluit. En dat is uiteraard wel zo veilig in het verkeer. Bijkomend voordeel vind ik persoonlijk, dat je geen dopjes in je oren hoeft te stoppen en het risico loopt dat ze er tijdens het sporten uitvallen. Daarnaast kent het een hoog draagcomfort. Je merkt tijdens het sporten niet dat je een hoofdtelefoon draagt.

Sport koptelefoon – Recensie

Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik meestal op de racefiets of mountainbike zit zonder muziek. Enerzijds om volledig te genieten van en één zijn met de omgeving. Anderzijds omdat ik het ook gewoon gevaarlijk vind. Met muziek in je oren schrik je toch regelmatig als er weer eens een auto van achter dicht langs je scheert. Nou, met de AfterShokz Aeropex koptelefoon heb je daar geen last meer van. Die auto hoor je ruim van tevoren gewoon aankomen en dat is echt wel heel erg prettig.

”Het geluid is van prima kwaliteit en heeft een hoog draagcomfort”

Bovendien vind ik de kwaliteit van de muziek prima en niet te nadrukkelijk aanwezig. Daar zit dan ook een groot verschil met de dopjes in je oren, waar de muziek heel erg aanwezig is en waarmee alle andere geluiden worden buitengesloten. De AfterShokz Aeropex zorgt ervoor dat het geluid van goede kwaliteit is en niet zo nadrukkelijk op de voorgrond. Ik vond dat een verademing.
Hou je echter van harde muziek in je oren en wil je geen geluiden van buitenaf en de omgeving om je heen, dan is dit apparaat wat minder geschikt voor jou. Met de AfterShoks geniet je van goed geluid en hou je aandacht voor je omgeving en de prachtige omgeving waarin je sport.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact