Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Amacx VS PowerBar: de beste keuze energiereep zonder coating

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningMerkenEvenementen

Als je sport heb je koolhydraten nodig, maar om met een zak brood of tros bananen onder je snelbinder aan je training te beginnen is nét niet helemaal handig. Daarom kunnen energierepen een uitkomst zijn om makkelijk en lekker aan je koolhydraatbehoefte te voldoen. Je hebt energierepen in allerlei soorten en smaken, maar vandaag richten wij ons op de repen zonder coating.

Voordelen energiereep zonder coating

Energierepen zonder coating zijn wat mij betreft ideaal om te gebruiken tijdens een hardlooptraining op lage intensiteit. Dan heb je genoeg zuurstof over om te kunnen kauwen en je niet te verslikken (geloof mij; dit wil je écht niet). Voor fietstrainingen zijn energierepen zonder coating ook perfect, omdat je deze makkelijk in je jasje steekt zonder zorgen of je hem hier gesmolten weer uithaalt.

En dacht je dat het heel onhandig is om deze al lopend of fietsend open te maken? Dan kun je ze makkelijk in een folie wikkelen die je er alleen af hoeft te halen, zodat je geen last hebt van bevroren vingers en lastige verpakkingen. Door de nieuwste technieken zijn deze repen ook in de winter nog steeds goed te eten en blijven deze smeuïg van structuur.

Energierepen zonder coating van Amacx

Het sportvoedingsmerk Amacx heeft twee energierepen ontwikkeld zonder coating, namelijk de Energy Oat Bar en de Fast Bar. Beide repen zijn verkrijgbaar als grootverpakking met 12 stuks, maar ook als losse repen. Zo kun je ze makkelijk en voordelig proberen en jouw favoriete smaak kiezen.

Energy Oat Bar
De Energy Oat Bar bestaat zoals je wellicht al vermoedde uit havermout. Dit zijn complexe koolhydraten die dus langzaam door het lichaam op worden genomen en je lang van energie voorzien. Hiermee is het een reep die zeer geschikt is om tijdens lagere inspanning te gebruiken en levert deze je ruim 31 gram koolhydraten en 6 gram eiwit. Naast havermout en fruitsuikers bevat de Energy Oat Bar ook calcium, magnesium, kalium en ijzer; mineralen die je goed kunt gebruiken wanneer je zweet tijdens inspanning.

Fast Bar
Het voornaamste ingrediënt van de Fast Bar is amandel (40%), wat maakt dat het een heel makkelijk te eten reep is. Deze lost eigenlijk op in je mond, zodat je niet hoeft te kauwen en deze dus perfect is om tijdens hogere inspanning te eten. Amandel is van nature rijk aan magnesium, kalium en calcium en zorgt voor een verrassende lichte crunch. De toegevoegde soja-eiwitten maken ook dat je met één reep, naast de 22 gram koolhydraten, 5 gram eiwit binnenkrijgt; score!

Energierepen zonder coating van PowerBar

Een andere grote naam op het gebied van energierepen zonder coating is PowerBar. PowerBar introduceerde al in 1986 de allereerste sportreep op basis van koolhydraten ter wereld, dus heeft aardig wat ervaring op het gebied van ontwikkeling. Het resultaat hiervan is anno 2021 zowel de ‘oude bekende’ Energize Bar als de vernieuwde Energize Advanced.

Energize Bar
De Energize Bar is met zijn 39 gram koolhydraten per reep van 55 gram een echt energiebommetje. Hij is gemaakt van natuurlijke ingrediënten als vruchtensap, havervlokken en aardappelvlokken. De reep bevat hiernaast ook magnesium, natrium en maar liefst 5,8 gram eiwit. De reep is verkrijgbaar in zowel frisse fruitsmaken als zwaardere smaken als Salty Peanut, dus er is voor ieder wat wils te vinden.

Energize Advanced
Wil jij echt het meest maximale uit je training of wedstrijd halen? Dan is de Energize Advanced jouw reep! Deze bevat de wetenschappelijk ontwikkelde koolhydraat ratio van 2:1 (glucose-fructose) waardoor je deze optimaal in het lichaam op kunt nemen. Ook in de Energize Advanced wordt gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten als dadels, haver en soja.

Wat is de beste energiereep?

Je kunt je op basis van al deze informatie voorstellen dat alle vier de repen perfecte koolhydraatbronnen leveren tijdens fysieke inspanning. De voornaamste vraag is natuurlijk: waar ligt jouw voorkeur? Gebruik je graag een reep die op een mueslireep lijkt, dan is de Energy Oat Bar ideaal. Ga je liever voor een wat smeuïgere reep, dan zijn de Energize Bar en de Energize Advanced weer meer geschikt. En ben je op zoek naar een reep die je goed bij hoge inspanning kunt gebruiken? Dan is de Fast Bar weer ideaal, omdat je hier minimaal bij hoeft te kauwen.

Heb ik jou enthousiast gekregen om een keer een energiereep zonder coating te proberen? Yes! En het is aan te raden om deze uiteindelijk per doos te bestellen, want ze zijn ook heel erg lekker als verantwoord en voedzaam tussendoortje ?

Geschreven door Trix Hakstege

Wat is er leuker dan als copywriter en fanatiek wedstrijdloper schrijven over sport en voeding? Dat er zonder de juiste voeding geen snelle finish volgt is mij in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Zo heb ik veel geleerd over welke voeding nodig is, maar ook in welke vorm en op welke momenten. Door deze puzzel goed te leggen volgen de PR’s vaak ‘vanzelf’, al werkt gericht en gedisciplineerd trainen je ook niet tegen natuurlijk ;-)

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact