Loading cart...
Categorieën

Sportvoeding: nieuwe BORN energierepen!

Alle categorieën HerstelReceptenEnergie Gels

Een energiereep moet uiteraard ervoor zorgen dat jij jouw inspanning kunt voeden met de juiste brandstof: koolhydraten. Wij vinden het belangrijk dat wat jij nodig hebt voor optimale prestaties en sportplezier, ook nog eens lekker smaakt en gemakkelijk te kauwen is. Heb jij onze nieuwe XTRA BARS al eens geprobeerd? “Die zijn écht lekker!” horen we vaak. Over smaak valt wat ons betreft juist wél te twisten.

Welke energiereep kopen?

De keuze voor ‘een juiste’ energiereep is niet eenvoudig. De vele varianten op de markt maken het niet makkelijk. Herinner jij je nog jouw eerste energiereep? Ik wel. Als beginnend fietser (wielrenner?) ontving ik bij de lokale wielerspeciaalzaak een zak met sportvoeding met daarbij een aantal muesli-achtige energierepen. Deze waren goed te kauwen, maar voor mij toch niet de reep die mij de man met de hamer deed ontwijken. Bovendien leek het een beetje op ‘kanarievoer’. Ik schakelde daarna snel over naar een ander merk en type energiereep. Conclusie twee: mierzoet en erg plakkerig. Zo zie je maar dat het in het begin goed ‘zoeken’ is. (Ik ben overigens absoluut niet kieskeurig)

Keuze tips energiereep

Jouw keuze hoeft niet de mijne te zijn en mijne niet de jouwe. Echter, door een beetje te zoeken en te kiezen voor een product dat jou past, eet je tijdens je inspanning met gemak en plezier en presteer je beter. De volgende 3 aandachtspunten (of tips) kunnen jou helpen om ‘lekker’ te presteren en jouw juiste keuze te maken.

1. Hapklare energy bar

Een energiereep moet hapklaar zijn. Tijdens inspanning moet je geen onnodig energie te hoeven gebruiken om een harde reep weg te knagen. Een open textuur maakt een reep makkelijk kauwbaar. Aan de andere kant moet een reep ook weer niet te los zijn opgebouwd, want dan kruimel je zo een kwart reep op het asfalt. Zonde!

 

2. Yoghurt coating energy bar

Een yoghurtcoating maakt de reep lekker smeuïg en daardoor hapt een reep met een laagje yoghurt (of chocolade) lekker makkelijk weg. Prima te doen als het niet te warm is. Bij warm weer echter, zal de coating sneller smelten, wat een plakkerig, onhandig en irritatie wekkend effect kan hebben. Nogmaals: je energie moet je in je prestatie steken. Niet in irritatie.

3. 2:1 glucose/fructose koolhydraatverhouding 

Als je dan toch aan het kiezen bent, kies dan meteen voor een reep met 2:1 verhouding glucose/fructose. Door combinatie met een sportdrank met dezelfde verhouding kun je zodoende makkelijker in je energiebehoefte voorzien en red je het om tot 90 gram koolhydraten per uur op te nemen. Meer energie dus!

BORN XTRA BAR

Onlangs introduceerde BORN de eerste repen van de ‘nieuwe generatie’ BORN Xtra Bars: de vernieuwde Banana en de Orange dark chocolate nibs. Beide energierepen bevatten de 2:1 glucose/fructose verhouding, zijn non-melting en – voor ons belangrijk –  vrij van palmolie. De BORN Xtra Bar Banana is dus niet meer gecoat, zodat deze ook bij warm weer goed te gebruiken is. De heerlijke smaak en smeuïgheid is er nog steeds. Zoals vertrouwd kauwen deze repen makkelijk weg en zijn ze daarom precies goed om jou optimaal laten te genieten tijdens je prestaties.

born xtra bar banana
ja, op voorraad

Palmolie is olie uit de palmvrucht. De toenemende vraag naar palmolie leidt tot een uitbreiding van het oliepalm-areaal in de productielanden. Dit gaat in bepaalde gevallen ten koste van het tropisch regenwoud en tropisch veenland. Door de aanleg van palmolieplantages worden veel bossen gekapt. Uiteraard is de stap die wij nemen maar een hele kleine. Toch kiezen we er bewust voor om geen palmolie te verwerken in deze nieuwe generatie XTRA BARS.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact