Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Beginnen met hardlopen, hoe hou ik het nu wél vol?

Alle categorieën Gran Fondo adviesMerkenRecepten

Veel mensen hebben als goed voornemen om te beginnen met hardlopen. Om wat af te vallen, fitter te worden of weer in beweging te komen. Voor een groot aantal van deze mensen is dit niet de eerste poging. Hoe zorg je nou dat je het deze keer wel volhoudt?


Baby steps

Denk niet dat je binnen een maand je eerste 10 kilometer kunt rennen of dat je meteen super snel bent. Begin rustig en bouw het lopen stap voor stap op. Begin bijvoorbeeld met een minuut rennen afgewisseld met een minuut wandelen en herhaal dit 10 keer. Door het rustig op te bouwen geef je jouw lichaam de kans om te wennen aan de belasting van jouw spieren en pezen en voorkom je dat je geblesseerd raakt.

Set a goal | hardlopen

Schrijf je in voor een loopevenement, zodat je weet waar je naar toe werkt. Een doel maakt dat je jezelf makkelijker kunt motiveren om te trainen. Nog mooier is het als je hier met vrienden aan deelneemt, zodat je elkaar ook kunt stimuleren om te blijven trainen. En zo nu en dan een gezamenlijke training kunt plannen.

Beginnen met hardlopen, hoe hou ik het nu wél vol?

Treat yourself

Beloon je jezelf voor het harde trainen. Koop bijvoorbeeld een fijne douchegel of olie om jezelf te verwennen. Of een paar compressie sokken om jouw herstel na de training of wedstrijd te ondersteunen. Op die manier maak je het nog leuker om je goede voornemen vol te houden.

Good food

Om goed te kunnen trainen en te herstellen is goede voeding erg belangrijk. En dat hoeft niet moeilijk te zijn. Eet bijvoorbeeld na je training een bakje kwark, rijk aan eiwitten, met Teff muesli. Teff is een goede bron van langzame koolhydraten. Ook is het lekker om een schepje Teff instant door je kwark te doen.

Keep going

In het begin moet het lopen nog in je systeem komen. Plan daarom je trainingen in en ga lopen ook als je even geen in hebt. Je zult merken dat als je eenmaal buiten bent het eigenlijk altijd fijn is. Bovendien als je structureel traint merk je als snel progressie en niets is motiverender dan merken dat je beter wordt in het lopen.

Geschreven door Miny Verheij

Miny is kinderyoga docent, hardloopinstructeur en verzorgt bootcamptraining voor The Bootcamp Club. In juni is ze gestart met de opleiding Fitnesstrainer A. Daarnaast kan Miny niet goed tegen gluten en lactose. Zij deelt graag haar ervaringen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact