Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Compressiekleding… wat doet het nu eigenlijk?

Alle categorieën SportverzorgingFietsonderhoudVoeding

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker terug komen in de sportwereld; compressiekleding. Waar deze verandering eerst vooral zichtbaar was bij trailrunning, triathlon en bij marathons, kom je het tegenwoordig ook steeds vaker tegen in andere sporten zoals wielrennen.

Iedere sporter herkent het wel. Vermoeide zware benen na afloop van de sportactiviteit of altijd weer datzelfde terugkerende pijntje in de kuiten. De compressiekleding van Compressport is speciaal ontworpen voor specifieke spiergroepen, zoals armen, kuiten of bovenbenen. Per sport kan het verschillen welke spiergroep het meest wordt belast. Maar welke compressiekleding is nu geschikt voor welk moment en voor welke spiergroep?

Compressport geeft je daarom in deze blog inzicht in de werking van compressiekleding.

 

Compressiekleding – achtergrond compressiekleding

Sinds 2008 heeft Compressport een uitgebreid assortiment met compressieproducten. De Zwitsers hebben een achtergrond in de medische research en doen uitvoerig onderzoek naar de werking van de producten. Alles draait hierbij om passie. Passie in training, passie voor extreme races en passie om grenzen te verleggen. De producten worden dan ook getest in de zwaarste condities in Abu Dhabie, Hawaï, op de Mont Blanc of in de Sahara.

Onder het mom van ‘wherever you race, we support you’ is Compressport partner van veel grote evenementen zoals de Ultra-Trail du Mont Blanc en de Ironman. Daarnaast is Compressport ook partner van 7 UCI World Tour ploegen, waaronder Lotto-Jumbo en Lotto-Soudal.

 

Top 10 voordelen – Compressport compressiekleding

Veel professionele atleten gebruiken compressiekleding van Compressport, maar wat zijn nu de voordelen voor jou als recreatieve sporter?

Voor het sporten zorgt compressie voor een licht gevoel, dat de spieren stimuleert. Tijdens het sporten absorbeert compressie schokken en vertraagt het vermoeidheidsgevoel. Wetenschappelijk onderzoek, dat in 2014 werd gepresenteerd aan het IOC in Monaco toonde aan de kans op blessures met 29%(!) afneemt door het dragen van compressiekleding tijdens de training en wedstrijden. Dit onderzoek is gedaan onder 1200 sporters. Na het sporten zorgt compressie voor een sneller herstel.

Hieronder hebben we de voordelen van het dragen van compressiekleding voor je op een rijtje gezet.

 

Voordelen tijdens de inspanning

  • 33% minder spiervibratie
  • 42% minder spierschade, dus minder snel een vermoeid gevoel in de spieren
  • 52% minder spierontsteking
  • 50% minder pijn tijdens inspanning en daardoor beter herstel na afloop
  • 29% minder kans op kramp en verlaagd risico op blessures

 

Voordelen tijdens herstel

  • 20% betere terugloop van het bloed naar het hart
  • 15-20% meer zuurstof voor spieren. Zuurstof voor spieren is nodig om beter te herstellen!
  • 13% minder lactaat ophoping waardoor het herstel sneller is
  • 100% minder zwelling, dus lichte en frisse benen tijdens herstel
  • +7 watt per seconde bij een vijf minuten durende maximale inspanning voorafgegaan door 15 minuten herstel met Compressport

De voordelen van Compressport compressiekleding zijn wetenschappelijk aangetoond. Twee recente mete-analyses, gebaseerd op veertig wetenschappelijke onderzoeken, laten zien dat sportcompressie zorgt dat sporters beter presteren en sneller herstellen ongeacht welke sport zij beoefenen.

Compressport werkt uitsluitend met kleding zonder ongemakkelijke naden, omdat dit de ultieme compressie en het comfort levert tijdens het sporten. Door de lichte en ademende vezels ontstaat een goede thermoregulering waardoor de compressiekleding gewoon gedragen kan worden bij warm weer. Hoewel compressiekleding een belangrijk onderdeel is van Compressport, wordt ook andere kleding ontworpen die als doel hebben ultralicht en comfortabel te zijn.

Compressiekleding… wat doet het nu eigenlijk?

Robert Gesink – Team Lotto-Jumbo NL

 

Actief vs. Passief herstel

De werking van compressiekleding wordt steeds vaker aangetoond door wetenschappers, maar wanneer gebruik ik welke compressiekleding? Hiervoor is het goed om per product te kijken waarvoor dit het beste geschikt is. Zo zijn er twee soorten herstel, namelijk actief en passief. Compressiekleding helpt bij zowel actief als passief herstel, maar niet in dezelfde mate. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen actief en passief herstel?

Actief herstel is een lichte spieractiviteit, zoals wandelen. Deze activiteit duurt niet langer dan 3 uur. Passief herstel is volledige rust, dus is er geen sprake van spieractiviteit. Een goed voorbeeld hiervan is op de bank liggen of reizen. Hieronder wordt in een overzicht weergegeven welke producten geschikt zijn voor welk moment.

Elke compressieproduct heeft zijn eigen doel met betrekking tot het optimaliseren van de prestatie of het herstel. Daarom heeft Compressport een uitgebreide range aan compressieproducten, die elk geschikt zijn voor een andere spiergroep, vóór, tijdens en na de sportactiviteit.

Geschreven door Han Bruins - HB-Sports

Sinds 2012 is HB-Sports importeur voor diverse extreme sportmerken in de Benelux. Met Compressport compressiekleding focussen ze zich op de ondersteuning van de veeleisende sporter in zijn maximale sportbeleving.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact