Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

De Pre-Workout; speciaal voor duursporters

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningReceptenVoetbal

Pre-workouts zijn hot! Maar wat doet een pre-workout eigenlijk en waarom zou je deze gebruiken als duursporter? Een pre-workout is bedoeld om je lichaam voor te bereiden op een training. Dit kan zowel een training zijn met korte, intensieve inspanningen, maar ook een zware duurtraining. Een goede pre-workout bestaat uit een mix van ingrediënten, die zorgt voor meer energie, uitstel van vermoeid gevoel, een betere doorbloeding en een hogere alertheid en concentratie. Het zorgt ervoor dat je dieper kunt gaan in de training en daardoor meer vooruitgang boekt. Hoe werkt dat?

Een gezonde basis

We kunnen niet genoeg benadrukken dat alles begint bij een gezonde levensstijl en gezonde voeding. Met een gezonde voeding zorg je voor voldoende energie en voedingsstoffen voor je lichaam; dus voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen, vezels en voldoende vocht. Een supplement kan daar nooit een vervanging van zijn!

Als je gaat sporten gebruik je letterlijk meer energie en voedingsstoffen dan als je niet sport. Dus je moet sowieso zorgen dat je met voldoende brandstof begint en dat er balans is tussen wat je verbruikt en wat je binnenkrijgt. Ofwel: Wat gaat erin en wat gaat eruit? Je kunt heel veel oplossen met gezonde voeding en tóch kan een pre-workout helpen om je trainingen nog beter uit te voeren. Met name als je al veel traint en je je trainingsniveau op een hoger plan wilt brengen is een pre-workout aan te raden.

Natusport logo

Pre-workout als voorbereiding

Wanneer je een zware training voor de boeg hebt, wil je je lichaam goed voorbereiden op deze inspanning. Je gaat je lichaam immers weer flink op de proef stellen. Hoe ga je het volhouden? Wat voegt een pre-workout daaraan toe?

Kort gezegd zorgt een pre-workout ervoor dat je op scherp staat voor de training. Je gebruikt het daarom ook vóór de training. Het bestaat meestal uit een mix van koolhydraten, cafeïne, vitamines, mineralen en vaak ook creatine. De koolhydraten zijn de brandstof waarop je de training uitvoert en cafeïne verhoogt je alertheid en concentratie. Ook tref je vaak aminozuren aan voor een betere doorbloeding van de spieren. Dit zijn allemaal ingrediënten om de effectiviteit van de training te verhogen: je staat immers meteen op scherp, je kunt dieper gaan, je hebt niet zo snel last van verzuring en je houdt het langer vol! Je haalt dus meer uit je training met een pre-workout. Nou zit er veel verschil tussen pre-workouts. Let goed op welke ingrediënten voor jou van belang zijn, want bij een krachttraining heb je andere samenstelling nodig dan bij een duurtraining.

Natusport Pre-Workout

De Natusport Pre-Workout is zodanig samengesteld dat deze zeer geschikt is voor duursporters. Krachtsporters hebben hiermee een perfecte pre-workout als zij het gebruiken in combinatie met Natusport Creatine (zie verderop in deze blog).

Wat zijn de ingrediënten?

  • Cafeïne – Natusport Pre-Workout bevat cafeïne om je meteen een oppepper te geven.
  • Palatinose – Dit is een suikervorm die langzamer wordt afgebroken dan gewone suiker, waardoor je over langere tijd kunt putten uit deze energiebron. Hiervan kun je als duursporter profiteren.
  • Beta-alanine – gaat verzuring tegen, waardoor je langer door kunt gaan.
  • Aminozuren L-arginine, L-citruline, L-tyrosine en L-Ornithine – zorgen voor een betere doorbloeding.
  • Vitamine C – activeert je natuurlijke energie in het lichaam en zorgt voor een betere weerstand bij lichamelijke inspanning.
  • Granaatappel – bevat veel anti-oxidanten en heeft een ontstekingsremmende werking.

Bewust geen creatine

Natusport heeft er bewust voor gekozen om géén creatine toe te voegen in tegensteling tot veel andere pre-workouts. Creatine is geschikt als je aan spieropbouw wilt doen, want het zorgt ervoor dat de voorraad aan energierijke fosfaten toeneemt; de bron van energie tijdens explosieve krachtsinspanning. Duursporters hebben hier minder belang bij. Bovendien houd je door het gebruik van creatine meer vocht vast waardoor je zwaarder wordt. En dat is wat duursporters over het algemeen niet willen. Wil je een krachttraining doen, gebruik dan Natusport Pre-Workout in combinatie met Natusport Creatine om je spieren extra energie te geven.

NZVT

Natusport Pre-Workout is een van de weinige pre-workouts die het NZVT-logo mag dragen. Alle batches van onze Pre-workout worden onafhankelijk gekeurd op de afwezigheid van doping gerelateerde stoffen. Daarmee voldoen al onze supplementen aan de normen van NZVT. Het NZVT biedt de hoogst mogelijke zekerheid op het gebied van doping en supplementen. Voor meer informatie kun je terecht op de website van het NZVT.

Conclusie

Wil jij je trainingen naar een hoger level tillen gebruik dan onze Pre-workout. Deze zorgt ervoor dat je meer gefocust bent, dat je dieper kunt gaan en dat je het langer volhoudt. Natusport Pre-Workout is zeer geschikt voor duursporters. Krachtsporters kunnen deze gebruiken in combinatie met Natusport creatine. Net als alle andere supplementen van Natusport is onze Pre-workout NZVT getest.

Oh ja, na een intensieve training of wedstrijd is een goed herstel natuurlijk erg belangrijk. Gebruik daarvoor de Natusport Recovery. Niet alleen één brok kwaliteit, maar ook nog eens erg lekker!

Geschreven door NatuSport supplements & nutrition

Natusport is een relatief jong bedrijf en wil graag een bijdrage leveren aan het (top)sportklimaat in Nederland en België. Zij willen iets betekenen voor zowel teams als individuele sporters. Natusport hoeft niet de grootste te zijn, maar wil wel impact hebben.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact