Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

De voordelen van collageen

Alle categorieën WielrennenVoedingsschema zwemmenTriathlon

Steeds meer sporters maken gebruik van een collageen supplement. Maar wat zijn de voordelen van een dit supplement en hoe gebruik je het? In dit artikel vertellen we je meer over dit populaire supplement!

De functie van Collageen

Collageen is een eiwit met unieke eigenschappen. Het zorgt voor structuur, stevigheid en elasticiteit van de bindweefsels in ons lichaam. Je kunt collageen als het ware zien als een soort lijm die ons lichaam bij elkaar houdt. Onder andere je pezen, botten, gewrichten, huid, nagels en bloedvaten bevatten collageen eiwitten.

Collageen heeft zijn unieke eigenschappen te danken aan de aminozuursamenstelling. In tegenstelling tot andere eiwitten bevat collageen hoge hoeveelheden van de aminozuren proline, glycine en hydroxyproline.

Waarom een Collageen supplement gebruiken?

Hoewel je collageen in verschillende voedingsmiddelen kunt vinden, is een supplement vaak een makkelijkere manier om een goede hoeveelheid van dit eiwit binnen te krijgen. De belangrijkste voedingsmiddelen met collageen zijn bottenbouillon of vis met graatjes.

Een collageen supplement levert je direct een mooie dosering collageen aminozuren. Deze aminozuren zijn de bouwstenen van de collageen eiwitten in je bindweefsels, zoals pezen, gewrichten en botten.

Virtuoos - NN Runing Team

Hoe gebruik je een collageen supplement?

In tegenstelling tot andere eiwitten, neem je collageen vóór het sporten in. De reden hiervoor is dat de collageenrijke weefsels in je lichaam vaak slecht doorbloed zijn. Door te sporten (of bewegen) zorg je ervoor dat de bouwstenen (aminozuren) bij de juiste weefsels terecht kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk om collageen te combineren met vitamine C. Dit komt doordat vitamine C bijdraagt aan de opbouw van collageen.

De ideale manier is om 45-60 minuten vóór het sporten 15 gram collageen te nemen in combinatie met vitamine C. Collageen in poedervorm is de makkelijkste manier om extra collageen binnen te krijgen. Je kunt dit eenvoudig oplossen in water of vruchtensap.

Collageen Gold

Collageen Gold van Virtuoos is ontwikkeld in samenwerking met de topsportwereld. Per dosering bevat het 15 gram collageen peptiden en 80 mg vitamine C. De hoge kwaliteit supplementen van Virtuoos vormen al jaren een vast onderdeel in de routine van veel topsporters. Waaronder: wielerploegen Alpecin-Deceuninck, Bahrain Victorious en Team SD-Worx, voetbalclubs AZ Alkmaar, Vitesse en SC Heerenveen en sporters als Katarzyna Niewiadoma, Ivar Slik, Lieke Klaver, Niek Kimmann en Marrit Steenbergen.

Geschreven door Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact