Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Gluten/lactose vrij eten tijdens het fietsen

Alle categorieën MountainbikenSupplementenEnergie Gels

Nadat ik een keer tijdens een lange fietstocht een hongerklop gehad heb, ga ik nooit meer zonder eten op pad. Zelfs niet bij een korte rit, want ik weet van mezelf dat ik nog weleens langer wegblijf dan gepland. Die hongerklop was zo naar. Het liefst was ik op het asfalt gaan liggen wachtend op een banaan en cola.

Nu vind ik gelletjes prima tijdens een hardloopwedstrijd, maar op de fiets heb ik toch liever iets met meer smaak en bite. Een banaan is bij mij na een halfuur bruin en geplet, dus dat is ook geen optie. Daarom heb ik de laatste weken wat reepjes getest tijdens mijn fietstochten.

Gluten/lactose vrij eten tijdens het fietsen

De eerste reep die ik probeerde was de Amacx Fast Bar. Deze reep deed mij qua smaak denken aan marsepein, waarschijnlijk doordat hij voor 40% uit amandelen bestaat.  De reep is zacht van structuur waardoor je hem makkelijk tijdens het fietsen kunt eten. Wat ik opvallend vond is dat de reep zijn vorm behield ondanks dat het tijdens de eerste rit 35 graden was. Deze reep gaat zeker vaker mee op pad!

De tweede reep testte ik tijdens de 100km van de BinckBank toertocht. Dit waren de Nougat Blocks van 3Action. Het voordeel van de Nougat Blocks vond ik dat ze al in de verpakking in 3 stukken zijn verdeeld. Je hoeft dus niet de hele reep in 1 keer op te eten en kun je gelijkmatig je koolhydraat voorraad aanvullen. De Blocks lijken mij ook ideaal om klaar te hebben liggen in de wisselzone tijdens de triathlon. De reep heeft een stevige bite en is niet plakkerig.

Tijdens  de BinckBanck toertocht at ik 1 Amacx Fast Bar en 2 stukjes 3Action Nougat en dronk ik 1 bidon met een Born Watts&Minerals tablet. Hier heb ik fluitend de 100km op gefietst zonder een suikerdip of hongerklop.

Geschreven door Miny Verheij

Miny is kinderyoga docent, hardloopinstructeur en verzorgt bootcamptraining voor The Bootcamp Club. In juni is ze gestart met de opleiding Fitnesstrainer A. Daarnaast kan Miny niet goed tegen gluten en lactose. Zij deelt graag haar ervaringen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact