Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Fietsdrager, hoe neem ik mijn fiets mee?

Alle categorieën VoedingsadviesSupplementenVoedingsschema trailrunning

Je hebt fietsendragers in alle soorten en maten. En ook van verschillende kwaliteit en in verschillende prijsklassen. Meestal zit de fietsendrager achter op de trekhaak van de auto. De meest revolutionaire fietsdrager vind ik echter toch wel de SeaSucker.

Seasucker fietsendrager 

Dit apparaat heeft industrieel krachtige zuignappen, voor montage op het dak van je auto. De SeaSuckers zijn non-marking, UV- en weerbestendig en ze houden uitzonderlijk goed op glas of metalen oppervlakken, zonder de auto te beschadigen. Ideaal voor als je een auto hebt zonder trekhaak. Of als je die trekhaak al nodig hebt voor een aanhangwagen.

Verschillende modellen fietsendragers

Bij Duursport is de SeaSucker Talon verkrijgbaar voor het vervoer van een enkele fiets. Daarnaast is bij Duursport de SeaSucker Mini Bomber voor twee fietsen verkrijgbaar. Ook vele profploegen monteren de SeaSucker op het dak voor het vervoer van meerdere fietsen. Of voor een enkele fiets, bijvoorbeeld bij een tijdrit als er een vervangende fiets voor de renner klaar moet staan.

Montage Seasucker op de auto

Het monteren van de SeaSucker gaat eenvoudig, door met het ingebouwde pompje de lucht uit het systeem te pompen. Je pompt tot de oranje indicator niet meer zichtbaar is. Op die manier wordt er een vacuüm gecreëerd tussen het oppervlak van de auto en het rubber van de SeaSucker. De zuignappen zitten vervolgens muurvast en klaar voor het vervoer van je fiets, racefiets of mountainbike. Het is mogelijk om de drager uit te rusten voor verschillende voorvorkaansluitingen, waardoor het geen probleem is om een fiets met schrijfremmen (steekassen) te vervoeren.

Maar, eerlijk is eerlijk. Als je voor het eerst de SeaSucker uitprobeert, sta je toch even aarzelend te kijken. Hoe overtuigt je ook was bij de aanschaf van de SeaSucker die je kocht omdat je snel, eenvoudig en veilig je fiets wilde meenemen. Toch sta je in het begin even raar te kijken en slaat de twijfel toe. Althans, bij mij wel. Onterecht weet ik nu. En inmiddels zet ik de SeaSucker vol overtuiging op m’n auto en maak ik me nergens meer zorgen om. Kijk eens voor een coole test van de SeaSucker op een WRC car hieronder.

Review Seasucker fietsendrager

In 2019 fietste ik met vier teamgenoten van De Klimmende Règâhs in zeven dagen van Den Haag naar de Alpe d’Huez. Een prachtige tocht van 1300 kilometer en 20.000 hoogtemeters. We hadden twee begeleiders die meereden in gesponsorde BMW’s van Van Poelgeest in Noordwijk. Met op de auto’s de SeaSuckers die we van Duursport mochten uitproberen. Met name op de terugreis vanuit Frankrijk naar Nederland, konden we de SeaSuckers goed testen. Vooral ook doordat de bekende Franse mistral opstak.

Ondanks die krachtige noordelijke wind, gaven de SeaSuckers geen krimp. De fietsen bleven prima zitten. Eigenlijk was het alleen opletten bij de tolpoortjes, omdat niet alle doorgangen bestemd zijn voor auto’s met bagage op het dak. Nadat wij en onze fietsen veilig in Den Haag waren teruggekeerd, was ook het opbergen van de SeaSuckers een fluitje van een cent. Door de compactheid van het systeem nemen ze namelijk weinig ruimte in beslag. En dat is met de traditionele fietsendragers voor op de trekhaak wel een ander verhaal.

Hoe snel ben jij overtuigd?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact