Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Amacx Sports Nutrition – NZVT gekeurd!

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningVoedingGran Fondo advies

Amacx is van mening dat elke sporter eerlijk voorbij zijn eigen grenzen moet kunnen gaan. Daarbij helpt eerlijke sportvoeding zeker in combinatie met een goed gebalanceerd voedingspatroon. Zoals bij vele (top)sporters bekend gelden er strenge eisen om een eerlijk speelveld te creëren binnen het wedstrijdverband. Sportvoeding en sportsupplementen zijn een waardevolle aanvulling in het nastreven en behalen van het sportieve succes. Juist daarom is ook voor deze categorie binnen de sportbeleving een strakke regelgeving omtrent de gebruikte ingrediënten. Met Amacx Sports Nutrition staan wij voor een gelijk speelveld en stellen wij de hoogste eisen aan kwaliteit. Amacx Sports Nutrition werkt mee aan het NZVT (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport). Diverse producten uit de lijn worden regelmatig batchgewijs getest op de afwezigheid van dopinggerelateerde stoffen, volgens de normen van NZVT.

Wat is NZVT? 

Voedingssupplementen kunnen doping gerelateerde voedingsstoffen bevatten terwijl dit niet in alle gevallen op het etiket vermeld staat. Het is voor (top)sporters daarom een risico om voedingssupplementen te gebruiken, die ze graag uitsluiten. De sporter kan in een geval van gebruik van ‘vervuilde producten’ positief testen tijdens een eventuele doping controle.

Om dat risico te verminderen is er in 2003 het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) opgezet. Het biedt fabrikanten/merken de mogelijkheid om hun supplementen/sportvoeding te laten controleren. Er wordt dan gecontroleerd op per batch. Een batch is een partij die in één keer gemaakt is. Alle verpakkingen in deze batch krijgen dan hetzelfde batchnummer die je vaak terug vindt in de buurt van de THT-datum.

De getesten producten die ”schoon” gevonden zijn, worden toegevoegd aan de NZVT-lijst. Sporters kunnen deze lijst zien via de website of de Dopingwaaier App. Zo weten sporters precies welke batches er gekeurd zijn en dus veilig zijn om te gebruiken!

Amacx en NZVT keuring

Amacx laat zowel de Protein Deluxe als de Isotonic Energy Drink regelmatig batchgewijs testen op de afwezigheid van dopinggerelateerde stoffen, volgens de normen van NZVT. Je kan bij ons als (top)sporter de NZVT-gekeurde batch opvragen door ons een mail te sturen naar [email protected].

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact