Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Wahoo Kickr Power V5 review

Alle categorieën Voedingsschema triathlonVoedingsschema hardlopenTop 5 beste sportvoeding

Zodra je stiekem een mooi weer fietser bent ontkom je er niet aan om in de winter binnen te gaan fietsen. ‘s Winters is het namelijk kil en koud buiten, wat vaak gepaard gaat met harde wind en winterse neerslag. Bij Duursport hebben wij de nieuwste Wahoo Kickr Power getest en wij vertellen daarover graag onze ervaringen!

Wahoo Kickr Power ervaring 

Zodra je de Wahoo Kickr V5 uit de verpakking haalt kun je snel op de fiets stappen, er zit namelijk al een 11-28 Shimano 105 cassette op gemonteerd. Het enige wat je hoeft te doen is je achterwiel uit je fiets te halen en je plaatst je fiets eenvoudig in de Kickr, zowel met Quick release als met steekas.

Je kunt elke type fiets monteren aangezien je de Kickr Power kan instellen per wielmaat. Zo is de Kickr ook te gebruiken met elke fiets, zoals een mountainbike, racefiets en/of gravelfiets. Door het instellen van de hoogte heb je geen voorwielhouder meer nodig.

Door middel van de ANT+ verbinding kun je de fietstrainer snel en makkelijk koppelen aan een virtueel fietsprogramma zoals bijvoorbeeld Zwift. De trainer kalibreert automatisch zodat je zonder problemen direct kun wegfietsen. Ook het comfort is boven verwachting, maar hoe komt die comfort precies aangezien je fiets vastzit in de trainer? Bij deze nieuwe versie heeft Wahoo nieuwe voetjes ontwikkeld, ook wel de AXIS feet genoemd. Deze voetjes zorgen voor een bewegingsvrijheid van 5 graden, zowel de linker- als rechterkant op. Leuk feitje: de AXIS feet is ook los verkrijgbaar zodat je niet de nieuwste versie van de Kickr Power hoeft te kopen. Ze zijn niet compatible met de Wahoo Power of Snap.

Wahoo Kickr Power voordelen 

Een groot voordeel van de Wahoo Kickr Power is dat het een direct drive model is. Dit betekent dat je enkel het achterwiel uit je fiets hoeft te halen en hem daarna bevestigd op de meegeleverde 11-28 Shimano 105 cassette. Daarnaast is het super dat je de fietstrainer kunt uitbreiden met fijne accessoires zoals de Kickr Climb of de Kickr Headwind.  Hierdoor worden de echte rijeigenschappen die je hebt als je buiten fietst geoptimaliseerd! Tot slot zorgen de bovengenoemde AXIS feet voor optimaal comfort tijdens het indoor fietsen. Bij de aanschaf van een Kickr Power v5 zijn er 3 verschillende AXIS voetstukjes meegeleverd; de kleinste is tot 63 kilo, de middelste tot 81 kilo en de grootste als je meer dan 81 kilo weegt.

In tegenstelling tot de vorige Kickr Power versies hoef je bij de V5 versie de trainer niet meer te kalibreren voordat je start met je training en/of virtuele wedstrijd! Verleden tijd dus met de stress wat het opleverde als je even was vergeten om hem een spin down te geven, aangezien dit tijdens het fietsen vanzelf gebeurt!

Top 5 fietstrainers

Naast de Kickr Power V5 heeft Wahoo ook een goedkopere fietstrainer in het assortiment, namelijk de Kickr Core. Ook deze trainer is interactief en kan ook gekoppeld worden aan de accessoires van Wahoo. Hij wordt geleverd zonder cassette en maakt niet gebruik van de AXIS feet.

Naast Wahoo verkopen wij bij Duursport ook interactieve fietstrainers van het merk Elite! Zo is er voor ieder wat wils.

  1. Wahoo Kickr Power V5
  2. Wahoo Kickr Core
  3. Elite Direto XR 
  4. Elite Suito
  5. Elite Suito-T 
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact