Loading cart...
Categorieën

Het belang van goede voeding tijdens een blessure

Alle categorieën VoedingVoedingsschema wielrennenWielrennen

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Een leus die helaas ook in de topsport geldt, zo ondervond tophockeyer Sander de Wijn meerdere keren tijdens carrière. Hoe gaat hij om met een grote tegenslag? En wat komt er allemaal kijken bij een lang herstelproces? Sander vertelt het zelf.

Hockey – een doel hebben 

‘Half november, ik sta aan de aanvang van de eerste hockeywedstrijd van het WK in Bhubaneswar. Een moment waar ik al een tijd naar heb uitgekeken, waar weken van trainingen, extra loopwerk en momenten van flink doorzetten dan eindelijk beloond moeten worden met datgene waar je het allemaal voor doet; successen behalen op het grootste podium. Als topsporter krijg je niet veel kansen in je leven om titels te behalen. Landskampioenschappen, EK’s, WK’s, Olympische Spelen; het zijn maar een beperkt aantal momenten, maar het zijn dé momenten waar je alles voor laat, waar je opofferingen voor doet en waar je grotendeels voor leeft. 4 jaar geleden verloren we in een kolkend ADO Den Haag stadion de finale van Australië. Is dit dan ons moment? Een kans op eerherstel, een kans op eeuwige roem. Wordt dit dan mijn moment?

Het beslissende moment

Één duel, één verkeerde stap, een pijnscheut, tranen. Het noodlot slaat toe, een persoonlijk drama; ik raak geblesseerd. Nog voordat de kwartfinales beginnen komt mijn WK ten einde. De wedstrijden waar ik al weken naartoe leef en hard voor heb getraind, die wedstrijden ga ik niet eens meemaken. Honderd vragen spoken door mijn hoofd; waarom ik? Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Gevoelens van ongeloof, onbegrip en frustratie. Wat mijn moment had moeten worden eindigt in een flinke deceptie.

Half januari, ik sta in de sportschool voor mijn 5e revalidatiemoment van deze week. Langzaam vind ik de kracht en motivatie terug om er nog één keer vol voor te gaan. Om er nog een keer alles voor te geven, alles voor te laten, en om nog een keer alles uit mijn lichaam te halen voor dat ene toernooi; de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Een lange revalidatie staat mij te wachten, waarna ik binnen anderhalf jaar niet alleen blessurevrij moet zijn, maar me ook fysiek optimaal fit zal moeten voelen om maximaal te kunnen presteren. QWIN staat mij hierin bij door de supplementen te bieden die mijn herstel ondersteunen en mij in staat stellen om nét dat stapje extra te kunnen geven, elke training weer. Dat ene stapje dat mij weer wat dichter bij mijn laatste ultieme droom brengt waar ik voor de laatste keer alles zal geven. Hoe zwaar die weg soms ook zal zijn: QWINners don’t quit!’

Geschreven door QWIN Supplementen

Met het oog op zowel de wensen in de breedtesport, alsmede die van de topsporters is QWIN Supplement in 2015 in de markt gezet. Voor ieder sport en voor elke sporter, welk doel je ook nastreeft, met QWIN Supplements kan je altijd rekenen op de support die je wenst. De diverse supplementen beiden de juiste ondersteuning waar het lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestaties. Optimaal fit blijven om maximaal te presteren!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact