Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Geen winterdip met de juiste voorbereiding én voeding!

Alle categorieën Voedingsschema voetbalMerkenVoedingsschema triathlon

Het seizoen 2018 is verleden tijd, de rustperiode afgerond en als het goed is ben je nu de basis aan het leggen voor het aankomende seizoen. Hoe pak je dat aan? Er zijn een heleboel verschillende manieren van voorbereiden op het nieuwe seizoen. Naast alleen trainen valt er nog meer uit je inspanningen te halen door de juiste voeding voor, tijdens en na binnen te krijgen. Hoe doe je dat?


Vochtbalans & Sportdrank

Door het seizoen heen maken we allemaal veel (intensieve) uren op de fiets, maar zeker in het begin van de winter is dit niet nodig. Uit mijn ervaring vind ik het ook heerlijk om tijdens de winter af te wisselen van sporten. Zo is hardlopen een goede manier om je conditie op pijl te houden door 45 tot 60 minuten te joggen. Ik vind het zelf altijd het prettigst om dit voor het ontbijt te doen zodat ik geen last van mijn maag krijg tijdens het rennen. Zorg er wel voor dat na de training je zorgt dat je je vochtbalans op pijl houd. Neem bijvoorbeeld na het hardlopen een elektrolyten sportdrank om dit aan te vullen.

Geen winterdip met de juiste voorbereiding én voeding!

Krachttraining & Herstel

Om spiermassa te kweken tijdens de wintermaanden worden er veel uren gemaakt in de sportschool. De nadruk wordt gelegd op de benen met bijvoorbeeld squats of legpress oefeningen maar ook de stabiliteit van de core is erg belangrijk om zo goed mogelijk je krachten kwijt te kunnen op de pedalen. Vaak word er vergeten om na deze zware training het lichaam goed aan te vullen met de juiste voeding. Mijn voorkeur gaat uit naar een recovery shake of mijn favoriet de proteïne brownie die onwijs makkelijk mee te nemen zijn en ik bijna standaard in mijn tas heb zitten als ik onderweg ben. Eiwitten zijn heel belangrijk voor de aanmaak van spiermassa maar ondersteunen ook het herstel van de spieren.

Duurtraining & Sportrepen

Het laatste deel van de winter word vaak besteed aan het maken van de lange duurritten. Kilometers in de benen krijgen is wat we willen voordat het seizoen voor de deur staat. Door lange ritten te maken word er gewerkt aan je basisconditie die je nodig hebt om het zo lang mogelijk vol te houden tijdens de koers. Ook kun je tijdens deze trainingen jezelf aanleren om goed te blijven eten en drinken zodat je dit ook zult doen tijdens de koersen waar het helemaal van belang is om je brandstof goed aan te vullen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een isotonic drink in de bidon mee te nemen en minimaal elk uur vaste voeding in te nemen zoals een energiereep. Check of deze genoeg koolhydraten bevat, aangezien glycogeen de belangrijkste energiebron is tijdens een inspanning.

Ga dus altijd voorbereid op pad voordat je op de fiets springt of de sportschool induikt en wees ervan bewust hoe je dus nog meer uit je trainingen kunt halen door de juiste voeding binnen te krijgen.

ebook
Geschreven door Maaike Boogaard

Maaike is een wielrenster die rijdt voor de Sloveense ploeg BTC City Ljubljana. Met deze ploeg werd ze zevende tijdens het wereldkampioenschap ploegentijdrijden in Bergen, Noorwegen. In 2016 werd Maaike Nederlands kampioen junioren op het onderdeel wegwielrennen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact