Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Fundraising wielerevent goed doel | 1 maand vooraf

Alle categorieën VoedingsadviesVoedingTriathlon

Met nog een maand te gaan, zijn we volop aan het trainen. De meeste activiteiten waarmee we geld ophalen voor het goede doel zijn achter de rug. Onze laatste activiteit is een sportieve en dus prima in te passen in ons trainingsschema.


Toer- en wandeltocht

Een beetje in de stijl van Alpe d’HuZes, waar je zowel wandelend als fietsend de berg op kan, organiseren we een fiets- en wandeltocht voor het goede doel. Met de wandeltocht wordt vanaf De Viergang in Pijnacker tien kilometer gewandeld door het natuurgebied tussen Delft en Zoetermeer. Voor de fietsers zijn er verschillende afstanden die variëren van 25 tot 90 kilometer door het Groene Hart. Ook nog met verschillende snelheden. Alles wordt in groepjes afgelegd, waarbij elke groep wordt begeleid door een aantal Règâhs.

Voor elke deelnemer is er een toertochtshirt beschikbaar maken, zodat we allemaal goed zichtbaar zijn. Op het shirt de logo’s van de Règâhs die zelf een bedrijf hebben en ook het goede doel sponsoren. Natuurlijk ontbraken ook de stuurbordjes niet.

In samenwerking met Duursport kunnen de deelnemers de bidons vullen met sportdrank van Amacx, waardoor het energieniveau gedurende de inspanning goed op peil blijft.

Na afloop is er dan nog gelegenheid om te genieten van een hapje en een drankje. Uiteraard zoveel als mogelijk gesponsord. Ook met dit evenement halen we weer een paar duizend euro op.

Fundraising wielerevent goed doel | 1 maand vooraf

Andere ideeën om geld in te zamelen

Naast de bedrijven die ons sponsoren, de mensen om ons heen die doneren en onze reguliere activiteiten voor het goede doel, zetten we ook nog wel eens andere activiteiten in. Of we onderzoeken of er genoeg animo is voor een andere activiteit.

Hierbij moet je namelijk wel rekening houden met de tijd die jezelf kan investeren in het organiseren van de activiteiten. Maar ook de mensen waar je steeds een beroep op doet om deel te nemen. Uiteindelijk is dat toch vaak een vaste kring van bekenden die deelneemt. En die moet je ook niet overbelasten. Voorbeelden van andere mogelijkheden zijn:

  • Sponsorloop in samenwerking met de school in de wijk;
  • Statiegeldflessen in samenwerking met de supermarkt in de buurt;
  • Armbandjes maken, al dan niet in samenwerking met de plaatselijke juwelier;
  • Pubquiz organiseren;
  • SMS voor het goede doel tijdens activiteit.

Uiteraard is het is het geen onuitputtelijke lijst, het zijn zomaar wat ideeën. Heb jij nog andere ideeën?

De media

Een laatste tip is om de (lokale) media in te schakelen bij alles dat je voor het goede doel onderneemt. Stel vooraf een persbericht op en nodig de pers uit bij de activiteit aanwezig te zijn. Ook achteraf kun je altijd nog zelf een persbericht opstellen en voorzien van een foto. Vaak worden berichten door de media opgepakt en gepubliceerd.

Denk daarbij ook eens aan radio en TV bijvoorbeeld van de regionale omroep. Zo zijn De Klimmende Règâhs de afgelopen jaren regelmatig te horen bij Omroep West en Radio Den Haag FM. Het is goed voor de naamsbekendheid van het goede doel en van de verenigingen die zich daarvoor inzetten.

Met nog een maand te gaan voordat we ons sportief gaan inzetten voor het goede doel, zit het organiseren van activiteiten voor ons erop. Het is een drukke periode geweest die veel tijd en organisatievermogen kost, maar waanzinnig veel voldoening én geld oplevert voor het goede doel. En daar is het ons allemaal om te doen.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact