Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Hardlopen en Maurten

Alle categorieën ReceptenVeldrijdenGran Fondo advies

Ik kwam er mee in aanraking voor het eerst tijdens een trainingstage in Kenia: Maurten. Naar mijn idee het meest revolutionaire product in de geschiedenis van het hardlopen sinds de uitvinding van de wedstrijdschoen. Waar fietsers tijdens het presteren aardig wat voeding naar binnen kunnen werken zonder problemen, ervaren hardlopers allerlei problemen bij het nuttigen van sportvoeding.

Hardlopen & Sportvoeding

Doordat het lichaam tijdens het hardlopen veel schokken moet verwerken is de maag veel minder tolerant en is het moeilijk om het lichaam van de juiste hoeveelheid koolhydraten te voorzien. Hierdoor zijn veel hardlopers niet gewend om sportvoeding te gebruiken en laten ze het meestal achterwege.

In Kenia draaide ik veel kilometers samen met Frank Futselaar, meervoudig Nederlands kampioen op verschillende disciplines. We verbleven 5 weken in het prachtige Keniaanse resort van Nederlands marathon topper Koen Raymaekers en weektotalen van 140km waren geen uitzondering. Ons sportmanagement Volare sports had ons voorzien van een nieuw merk sportvoeding wat we eens moesten proberen. Niet wetend wat zo bijzonder was aan ons drankje waren we vooral tevreden over de milde smaak. Ook bleef onze buik bijzonder rustig als we het gebruikten tijdens een snelle baantraining.

Maurten Sportvoeding

Toen ik weer in Nederland was kreeg ik contact met het Maurten hoofdkantoor in Zweden. Zij legden me uit dat ik een hydrogel technologie had gedronken met slechts 5 natuurlijke ingrediënten. Hun hoofddoel tijdens het ontwikkelen van de Maurten technologie was “increasing your performance by decreasing underperformance”. De vloeibare drank bevat vezels uit fruitschillen en zeewier die zich volzuigen met het koolhydraat- en zout houdend water. In de juiste samenstelling zijn deze vezels PH sensitief. In een zure omgeving kapselen ze alle ingrediënten in tot een gel.

Hierdoor kan een hardloper ten opzichte van reguliere producten de inname hoeveelheid van koolhydraten per uur meer dan verdubbelen zonder tolerantieproblemen in de maag. In één bidon zit 80 gram koolhydraten, dat is zo’n beetje te vergelijken met 4 kleine bananen. Iets wat een hardloper nooit zou kunnen eten voor of tijdens een prestatie.

Maurten gebruik ik voornamelijk voor baantrainingen en wedstrijden van alle afstanden. Zo kan ik met voldoende energie in mijn lichaam zonder maag en darmklachten starten aan mijn training of wedstrijd. Mijn normale voeding kan ik dan eten nà de prestatie.

Ben Vriends – benvriends.nl

Geschreven door Maurten sportvoeding

Maurten® is een nieuw Zweeds sportvoedingsmerk wat bekend staat om de hydrogel-technologie. Maurten is op basis van natuurlijke ingrediënten en is vrij van toevoegingen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact