Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voedingsschema hardlopen 10 km

Alle categorieën Voedingsschema triathlonVoedingsschema mountainbikeZwemmen

Je hebt je ingeschreven voor een hardloopwedstrijd van 10 kilometer. Je gezonde en gevarieerde dagelijks voedingspatroon is niet afdoende om je van voldoende energie te voorzien tijdens deze loop.  Ervan uitgaande dat je binnen jouw huidige conditie lekker door loopt is het raadzaam om gedurende de loop je energievoorraden aan te vullen. 


Voor de 10 kilometer

Wil je met een goed gevulde batterij en goed gehydrateerd van start gaan adviseren wij in de laatste 3 tot 1 uur van tevoren 500 ml Isotone Sportdrank te drinken. Afhankelijk van de verwachte intensiteit kan je deze Isotone sportdrank upgraden met een carboloader.

Maximaal 20 minuten voor aanvang drink je alsnog 250 ml Isotone sportdrank.

Isotone Sportdrank en Sportvoeding hardlopen

Een maal van start begint het lichaam meteen met de verbranding van koolhydraten en start het zweten. Om de prestatie niveau niet omlaag te brengen is het belangrijk om deze voorraden zoveel mogelijk aan te vullen tijdens het sporten.

Aangezien een hardloopwedstrijd van 10 km maximaal zo’n uur duurt, is het niet perse nodig om daarbij een Isotone sportdrank te drinken. Vul deze in naar persoonlijke behoefte.

Herstellen na training – hardlopen

Het trainingsresultaat in het lichaam wordt mede bepaald door de effectiviteit van de herstelfase. Zorg zodra je klaar bent met de hardloopwedstrijd voor een toevoer van juiste voedingstoffen. In de regel wordt een balans gezocht tussen koolhydraten en eiwitten. Hiervoor is een herstel shake een goede oplossing. Koolhydraten voorzien de uitgeputte voorraden van nieuwe energie. Eiwitten ondersteunen snel herstel van spieren na de training.  Probeer deze Recovery Drink binnen 45 minuten na de finish in te nemen.

Voedingsschema hardlopen 10 km
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact