Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Hoe behaal je een optimaal lichaamsgewicht als hardloper?

Alle categorieën Voedingsschema voetbalGran Fondo adviesSportverzorging

Bij veel sporten is het bereiken of behouden van een ideaal lichaamsgewicht van groot belang. Gewichtsklasse sporten en sporten waarbij het esthetische aspect een rol speelt (ballet, kunstschaatsen of turnen) zijn sportdisciplines waarbij het lichaamsgewicht extra belangrijk is. Maar ook bij hardlopers kan een optimaal lichaamsgewicht voordeel geven. Iedere kilo teveel is ballast en moet je extra meenemen tijdens het lopen. Een kilo te weinig kan krachtverlies en energiegebrek veroorzaken.

Lichaamsgewicht en gezondheid

Los van de hardloopprestaties, kan een gezond gewicht bijdragen aan het behoud van een vitaal lichaam. Toch is het niet altijd makkelijk om de overtollige kilo’s te verliezen of op gewicht te blijven. Er zijn veel factoren in ons dagelijks leven die dit lastig maken. Zo spelen onder andere dagelijkse stress en weinig tijd een grote rol. Daarnaast kom je overal voedselverleidingen tegen, die moeilijk kunnen zijn om te weerstaan.

Voeding voor een ideaal lichaamsgewicht

Om als hardloper een optimaal lichaamsgewicht te behalen is een gezonde leefstijl het aller belangrijkst. Door voldoende te bewegen, goed te slapen en gebalanceerd en gevarieerd te eten, kun je de meeste resultaten behalen. De volgende voedingstips kunnen je helpen om je lichaamsgewicht te verminderen of te behouden.

  • Eet vooral volkoren graanproducten. Deze bevatten meer vezels dan witte graanproducten, waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt en minder snel weer trek krijgt.
  • Eet voldoende groenten. Ook groenten bevatten veel vezels, waardoor je een verzadigd gevoel krijgt. Daarnaast leveren ze weinig energie (kcal) en juist veel vitamines en mineralen.
  • Eet vooral magere eiwitbronnen. Eiwitten zorgen voor meer verzadiging dan koolhydraten en vetten. Zo kunnen eiwitten dus helpen om je een voller gevoel te geven. Daarnaast ondersteunen eiwitten het herstel en behoud van je spiermassa. Voorbeelden van magere eiwitbronnen zijn: kipfilet, magere kwark, vis en peulvruchten zoals bonen.
  • Focus op een structuur. Maak een concreet plan en probeer je daar aan te houden. Met een duidelijk plan kun je makkelijker verleidingen weerstaan.

Metabolism Gold

Om extra ondersteuning te bieden bij gewichtsafname of gewichtsbehoud heeft het Nederlandse supplementenmerk Virtuoos Metabolism Gold ontwikkeld. Dit supplement bevat groene thee-extract en EGCG, een bestanddeel in groene thee. Groene thee met EGCG stimuleert de vetverbranding en verhoogt het energieverbruik¹. Ook bevat Metabolism Gold capsicum annuum (Spaanse peper) extract, wat het bestanddeel capsaïcine bevat. Capsaïcine ondersteunt de vetverbranding¹. Verder bevat Metabolism Gold vitamines en mineralen die een rol spelen bij de energiestofwisseling.

Gewichtsafname of gewichtsbehoud kan bijvoorbeeld gewenst zijn tijdens rustperioden, de eerste fase van een trainingsprogramma of een blessureperiode. Metabolism Gold is vrij van bekende allergenen en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Multivitamine

Voor het verlagen van het lichaamsgewicht is een negatieve energiebalans nodig. Dit houdt in dat je minder energie binnenkrijgt dan dat je verbruikt. Door dit ‘energietekort’ kunnen tekorten aan vitamines en mineralen ontstaan. Je eet immers minder dan je nodig hebt. Om extra zekerheid te hebben dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt kan een goed samengestelde multivitamine gebruikt worden. Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) van Virtuoos is een multivitamine die speciaal is samengesteld voor sporters.

¹ Gezondsclaims in afwachting van Europese toekenning.

Geschreven door Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact