Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Koolhydraatvoorraad maximaliseren

Alle categorieën VoetbalTriathlonVoedingsschema triathlon

Voor een optimale koolhydraatvoorraad adviseren wij om enkele dagen voor de wedstrijd extra koolhydraten te stapelen (carbo loaden).Op deze manier kun je je glycogeenvoorraad optimaliseren, zodat je met een maximale koolhydraatspiegel aan de start verschijnt. Maar dat betekent niet dat je dagen achter elkaar heel veel brood, pasta, rijst of aardappelen moet gaan eten. Begin 2-3 dagen van te voren met het eten van koolhydraatrijke voeding.

Maxim – Carbo Loader

Met de Maxim Carbo Loader kun je gemakkelijk de hoeveelheid koolhydraten in je maaltijd ophogen, zonder dat je enorme porties moet gaan eten zoals je vaak doet met bijvoorbeeld een pasta party. Neem gewoon normale porties (pasta, rijst, aardappelen, brood, peulvruchten), dat is lekkerder en gezonder. Vul dit aan met 1 of  2 schepjes Maxim Carbo Loader. Deze kun je gewoon aan bijvoorbeeld de pasta(saus) toevoegen of aan je koude of warme drank.

Maxim Carbo Loader is 100% natuurlijk en neutraal van smaak. Het bevat 95% maltodextrine (en heel weinig suiker). Maltodextrine is een fantastische energiebron en is vriendelijk voor je maag. Bovendien is maltodextrine neutraal van smaak en geeft het geen extreme insulinepiek waardoor je bloedspiegel langer stabiel blijft.

Maximale koolhydraatspiegel

Het beste effect behaal je door 2-3 dagen voor de wedstrijd te starten met koolhydraten stapelen. Op de dag zelf gebruik je het 3 uur voor aanvang, 2-3 schepjes in een bidon van 500ml. Rustig opdrinken in 15-20 minuten. Neem een half uur voor de start nog een Maxim Energy Bar en 250ml Maxim Sport Drink.

Tijdens een wedstrijd of training kun je de Carbo Loader gebruiken om je koolhydraatspiegel goed op peil te houden. Je lichaam kan maximaal 80-90 gram koolhydraten per uur verwerken. Dit is je maximale koolhydraatspiegel.

Gebruik Carbo Loader

De ervaring leert dat het eten van vast voedsel tijdens een zware inspanning lastig is. Met Carbo Loader is het eenvoudig om de koolhydraten in je favoriete (sport)drank op te hogen en over te gaan op vloeibare voeding die makkelijk en snel in je lichaam wordt opgenomen. Daarmee heb je een ideaal alternatief voor een reep, banaan, brood of de mierzoete energie gels. Combineer het met de Maxim Hypotonic Sports Drink. Het is minder zoet en bevat veel elektrolyten, die belangrijk zijn voor een goede vochthuishouding en verbranding.

  • 500 ml 2 schepjes Maxim Sport Drink + 3 schepjes Maxim Carboloader (= 90 gram koolhydraten)
  • 750 ml 3 schepjes Maxim Sport Drink + 2 schepjes Maxim Carboloader (= 90 gram koolhydraten)
Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact