Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportdrink op warme (sport)dagen

Alle categorieën Voedingsschema wielrennenGravelVoedingsschema hardlopen

De afgelopen weken hebben we te maken gehad met extreem warm weer. Met zulke dagen is het erg belangrijk om goed en genoeg te drinken omdat het heel veel van je lichaam kan vragen. Zeker tijdens het fietsen. Of je nu een korte rit gaat maken of een lange duurrit. Zeker bij een korte rit is het belangrijk om te drinken. Vaak sluipt het er toch in dat je te weinig binnen krijgt. Probeer jezelf echt aan te leren dat je elke 10 a 15 minuten een slok neemt. Bij een duurrit is het handig om bidons mee te nemen van 0.75 L zo heb je meer bij om voldoende te drinken.

De volgende producten gebruik ik graag tijdens mijn trainingen. Ik zal uitleggen bij wat voor soort training ik ze gebruik, waarom en wat de eigenschappen zijn per product.

Isotonic Energy Drink 2:1 ratio + electrolytes (NIEUW):

Amacx heeft sinds kort een nieuwe sportdrink, namelijk de Isotonic Energy Drink. Deze vind ik heel fijn om te gebruiken tijdens duurritten (3 a 4 uur). Heeft een lichte en zachte smaak en vult je koolhydraten goed aan voor voldoende energie tijdens de rit. Deze sportdrink heeft een koolhydraatratio van 2:1. Dit betekend dat de suikertypes glucose en fructose verdeeld zijn op een ratio van 2 staat tot 1. Hierdoor wordt de sportdrank makkelijker opgenomen door het lichaam.

Energy Gels bij verschillende sporten

Isotonic Sportdrink (Orange):

De isotonic sportdrink is 1 van mijn favoriete. Deze sportdrink kun je op twee manier gebruiken, namelijk als dorstlesser of als sportdrink. Ik gebruik deze vaak als dorstlesser (1 a 2 uur). Op warme dagen of intensieve trainingen kun je veel vocht verliezen. Het is dan belangrijk om je vochtniveau goed bij te vullen. Als je jouw vochtverlies niet aanvult tijdens sportinspanningen kan dit negatieve gevolgen hebben op de prestatie. Vochtverlies tijdens sportinspanningen kan leiden tot verminderde sportprestaties, spierkrampen, vermoeidheid en maag-darmklachten, als dit niet goed wordt aangevuld. Ik gebruik deze sportdrink in combinatie met een reep, meestal de Energy Oat Bar.

Hydro Tabs:

De Hydro Tabs van Amacx gebruik ik bij korte maar intensieve trainingen. Tijdens een zware inspanning verlies je veel mineralen via het transpireren en met de Hydro Tabs kun je dit goed aanvullen. Ze geven je geen extra energie, omdat ze alleen mineralen bevatten. Naast het fietsen kun je deze ook goed gebruiken tijdens het sporten in de sportschool. En in mijn geval tijdens mijn boks trainingen.

Mocht je nou niet weten hoe je de producten goed moet gebruiken. Op de achterzijde van elk product staat een tabel met uitleg en kun je altijd informatie opvragen.

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact