Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Limburgs Mooiste – Voeding

Alle categorieën Voedingsschema wielrennenHardlopenMountainbiken

Elektrolyten zijn essentiële mineralen (o.a. kalium, magnesium) die voorkomen in je bloed, zweet of urine. Elektrolyten spelen een rol bij vele processen in het lichaam.  Zo dragen magnesium en kalium bij aan een normale werking van de spieren. Voor sporters is de behoefte aan elektrolyten groter doordat er veel elektrolyten verloren gaan door transpiratie.

Sportvoeding wielrennen

Tijdens lange trainingen, wedstrijden of toertochten en bij hoge temperaturen, raadt het Internationaal Olympisch Comité aan om extra mineralen en natrium in te nemen. Een goede sportdrank mét mineralen is daarom echt belangrijk, want met water alleen kom je er niet. Dit komt omdat je tijdens het sporten veel elektrolyten en natrium verliest door de transpiratie. Natrium is een onderdeel van zout, zout maakt samen met natriumchloride keukenzout. Maxim Sports Drink levert bijvoorbeeld met 750 ml drank 1,8 gram aan zout. De gehele dag vul je jouw natrium/zout gehalte aan. Natrium zit onder andere in brood, een banaan of de Maxim Oat/Almond/Salty Nuts Bar met zeezout als toevoeging. Dé ideale zomerreep.

Gratis Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is sponsor van de Limburgs Mooiste en voorziet tijdens de tocht de deelnemers van Maxim Sport Drink. Als partner van Maxim biedt Duursport middels onderstaande voucher een GRATIS Maxim Energy Bar Oat/Almonds/Salty Nuts aan. Ook heeft Maxim een gratis sportvoedingsschema voor de diverse afstanden.

Limburgs Mooiste - Voeding

* Voucher kun je verzilveren op foerage plek Gulperberg bij Maxim Fuel Station.


Noodle Bar Gulperberg tijdens Limburgs Mooiste

Maxim vraagt dit jaar wat extra aandacht voor de aanvulling van electrolyten tijdens lange warme toertochten. Na een paar uur fietsen kan het lichaam wel wat extra “zouten” gebruiken en dan is een “zoute en hartige” snack een welkome afwisseling op de “zoete” sportvoeding. Op de foerageplek op de Gulperberg plaatst Maxim een Noodle bar waar je voor € 2,00 een lekker Noodle soepje kan krijgen. Een ideale oppepper; licht verteerbaar, smaakvol en deze bevat behalve koolhydraten ook nog de noodzakelijke zouten en wat extra eiwitten. Enjoy the ride!

Maxim – We bring the fuel -You bring the body!

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact