Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Multivitamine (zonder B6) voor sporters

Alle categorieën Voedingsschema hockeyHerstelVoeding

Vitamines en mineralen zijn nodig voor een breed scala aan lichaamsprocessen. Denk aan ondersteuning van de energiestofwisseling (vit. B12, B5, Vit. C), bijdrage aan het aanmaken van cellen en weefsels (ijzer), bescherming tegen vrije radicalen (vitamine C) ter belang voor een normale spierwerking (vitamine D). Sporters hebben een grotere behoefte aan vitamines en mineralen.

Multi Health Support Gold (zonder B6) is de meest gebruikte multivitamine door Nederlandse topsporters. De formule wordt wel het ‘Olympisch Goud’ onder de Multi’s genoemd. Drie redenen waarom jij dagelijks 1 vegetarische capsule (tijdens – of na de maaltijd) kan innemen ter aanvulling op je gewone voeding:

  • Multi Health Support Gold (zonder B6) bevat Pycnogenol®, een hoogwaardig extract van Pinus pinaster.
  • De Multi Health Support Gold heeft geen vitamine B6 in de receptuur. Dit niet onbelangrijke detail komt voort uit de samenwerking met toonaangevende voedingsdeskundigen actief in de Nederlandse topsport. Uit (bloed)metingen blijkt dat veel (top)sporters met te hoge B6-waarden rondlopen met alle negatieve gevolgen van dien.
  • Eén capsule van Multi Health Support Gold (zonder B6) bevat een ruime hoeveelheid B-vitaminen, welke helpen energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem.

 

Wanneer kan Multi Health Support Gold (zonder B6) worden ingezet?


* Bij sporters als basissuppletie ter ondersteuning en aanvulling van basisvoeding.
* Vooral bij sporters die een inadequate voedingspatroon hebben.
* Tijdens periode van een (intensief) trainings- of wedstrijdprogramma.
* In periode van energiebeperking/ gewichtsafname.
* Verblijf in het buitenland / veel reizen.
* Voedselintoleranties waarbij specifieke productgroepen worden gemeden.

Een deel van de bevolking krijgt minder vitamine A (22-38%), foliumzuur (11-41%), C (12-28%) en E (23-58%), magnesium (22-30%), kalium en zink (8-18%) binnen dan aanbevolen (Nederlandse Voedselconsumptiepeiling 2007 – 2010)


Meer informatie over Pycnogenol®


Pycnogenol® is de handelsnaam van het gepatenteerde en gestandaardiseerde schorsextract van de zeeden of pijnboom, afkomstig uit Les Landes de Gascogne in Frankrijk. Pycnogenol® bevat een uniek complex van wateroplosbare polyfenolen, met name monomeren (catechine, epicatechine, taxifolin), oligomere proanthocyanidines (OPC), polymere proanthocyanidines en organische zuren (waaronder ferulazuur, kaneelzuur en koffiezuur). Het extract is gestandaardiseerd op 65-75% proanthocyanidines, het meeste daarvan is OPC . De laatste 40 jaar zijn meer dan 300 wetenschappelijke studies met dit specifieke extract gedaan en pycnogenol heeft diverse bewezen gezondheidseffect.

Waarom zonder vitamine B6? 

Vitamine B6 krijgt iedereen bij een normaal eetpatroon in voldoende mate binnen. Extra suppletie is dan ook onnodig en kan soms vervelende bijwerkingen geven.  Te hoge waarden aan vitamine B6 in het bloed kunnen namelijk leiden tot tintelingen in handen en voeten en pijnlijke tanden, voetzolen en zenuwscheuten. Virtuoos heeft daarom op verzoek van de sportwereld besloten om de Multi Health Support Gold te optimaliseren naar een B6-lose variant.

Geschreven door Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact