Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Vloeibare magnesium of tabletvorm?

Alle categorieën Voedingsschema zwemmenEnergie GelsVoedingsschema trailrunning

Magnesium wordt veelvuldig toegepast in combinatie met sport. Magnesium zit van nature in groene groenten, bananen, noten etc. Daarnaast kun je magnesium suppleren in twee verschillende typen; namelijk vloeibaar of in tabletvorm. Maar wanneer kies je voor een vloeibare vorm en wanneer voor een tablet- / capsulevorm?

Wat is magnesium?

Magnesium is een macromineraal, je lichaam heeft dat nodig voor de vorming van bot en spieren. Daarnaast is magnesium ook goed voor de overdracht van zenuwprikkels en voor een goede werking van de spieren. Magnesium valt onder de categorie minerale zouten en magnesium wordt niet zelf door het lichaam aangemaakt. Het is daarom belangrijk om magnesium uit onze dagelijkse voeding te halen. Als ons lichaam geen magnesium heeft, kan het lichaam geen energie produceren en trekken de spieren zich continu samen.

Functies magnesium

Magnesium is cruciaal voor zo’n ruim 300 enzym gedreven biochemische reacties. Het is wel duidelijk dat magnesium daarom bijzonder veel functies heeft in het lichaam met daarbij veel invloed op verschillende andere processen.

Magnesium helpt onder andere in de volgende processen in ons lichaam:

  • Inschakelen van biochemische processen
  • Energieproductie
  • Mineralenbalans
  • Ontspanning in spieren, bloedvaten en spanning
  • Vorming van gezonden botten en tanden
  • Verhoging van weerstand tegen stress en spanning
  • Geheugen en concentratievermogen
  • Overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van de spieren

Dosering magnesium

De Gezondheidsraad adviseert om volwassen mannen tussen de 300 tot 420 mg magnesium dagelijks binnen te krijgen. Voor volwassen vrouwen ligt dit advies tussen de 250 tot 350 mg magnesium. De magnesiumbehoefte van sporters is echter verhoogd. Naar schatting neemt de behoefte met 10-20% toe.

Magnesium in tabletvorm 

Bij Duursport kan je magnesium in tabletvorm of capsules kopen. Een bekend product hiervan is de Virtuoos Magnesium Gold capsules. De dagdosering hiervan 375 mg. Virtuoos heeft gekozen voor de magnesiumvorm bisglycinaat. Bisglycinaat is een magnesiumverbinding die organisch is verbonden. Ons lichaam ziet de magnesiumbisglycinaat als aminozuur i.p.v. mineraal waardoor het sneller opgenomen kan worden. Daarnaast bestaat bisglycinaat uit hele kleine fijne deeltjes waardoor het ook je hersenen kan bereiken, wat jouw geheugen weer goed ondersteunt!

Vloeibare magnesium 

Onze topseller in de categorie vloeibaar magnesium is de Amacx Magnesium Liquid. Per buisje van 25 ml krijg je 300 mg magnesium binnen. Amacx heeft gekozen voor de magnesiumvorm glycerofosfaat. Magnesiumglycerofosfaat is net als de bisglycinaat een organische magnesiumverbinding. De glycerofosfaat is beter vloeibaar toepasbaar. Omdat magnesiumglycerofosfaat een organisch zout is met een hoge biologische beschikbaarheid kan ons lichaam dit beter opnemen en wordt het goed verdragen door maag en darmen.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact