Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ga ik van supplementen beter presteren?

Alle categorieën Voedingsschema mountainbikeZwemmenVoedingsschema wielrennen

Dat is een vraag, die wij vaak krijgen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, het antwoord behoort NEE te zijn. En als het antwoord voor jou JA is, dan is er wat aan de hand. Natuurlijk spelen (NZVT-) supplementen een belangrijke rol in een gezond voedingsschema. In deze blog leggen wij uit hoe supplementen jou als (top)sporter kunnen ondersteunen bij je sportieve prestaties.

Gezonde levensstijl

Maar eerst nog even waarom je volgens ons van supplementen niet beter hoort te gaan presteren. Alles begint bij een gezonde leefstijl en een goede, gezonde, gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Dat noemen wij de basis en die gaat over energie, koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen etc. In de kern gaat het dan om: wat gaat erin, wat heb ik nodig, wat gaat eruit? En is dit alles met elkaar in balans? Is dat niet het geval, dan klopt er dus iets niet en voor jou als sporter betekent dat meestal, dat je ergens een tekort aan hebt. Door een supplement zou je dan inderdaad beter kunnen presteren, maar eigenlijk is dat dus niet de bedoeling. Dan is het goed om opnieuw naar je basis te kijken, eventueel met hulp van een (sport)diëtist.

Natuurlijk is deze situatie een beetje boud gesteld en het is zeker geen wet van Meden en Perzen. Zo is algemeen bekend dat iedereen, in de maanden dat de zon weinig schijnt, een vitamine D tekort heeft en dat het goed is om dit aan te vullen. Zo weten we ook dat supplementen wel degelijk een belangrijke rol kunnen vervullen bij sporters. Sterker nog, naar onze mening wordt de rol van supplementen vaak onderschat.

Supplementen als aanvulling en ondersteuning

Wat is die rol dan? Als sporter maak je intensief gebruik van je lichaam en stel je het voortdurend flink op de proef. Je lichaam wordt daarmee kwetsbaarder en kan dan wel wat ondersteuning gebruiken. Naast de al genoemde gezonde leefstijl en uitgebalanceerde (sport)voeding kunnen supplementen je daarbij helpen. Niet als vervanging maar, zoals de naam supplement al zegt, als aanvulling. Dit alles gericht op:

  • een sneller herstel
  • aanvullen van tekorten
  • constanter presteren
  • hogere weerstand
  • minder vatbaar zijn voor ziek worden, enzovoort

Supplementen speciaal voor sporters

Natusport heeft een breed assortiment aan eerlijke hoogwaardige natuurlijke supplementen, specifiek ontwikkeld voor (top)sporters. Ze worden in Nederland geproduceerd, zijn uitvoerig getest en voldoen aan alle geldende wet- en regelgeving. De supplementen zijn op natuurlijke basis met zoveel mogelijk bioactieve en zo min mogelijk chemische stoffen. Innovatie is belangrijk en Natusport komt dan ook, in nauw overleg met sportartsen en voedingsdeskundigen, regelmatig met nieuwe producten, waarbij de vragen van sporters centraal staan.

Alle supplementen zijn (uiteraard) NZVT-getest, waardoor ze gegarandeerd dopingvrij zijn en voor alle sporters veilig zijn om te gebruiken. NZVT staat voor Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport. NZVT-producten zijn te raadplegen via de bij topsporters bekende ‘dopingwaaier’.

Samengevat kunnen supplementen dus wel degelijk een belangrijke rol vervullen als het gaat om ondersteuning bij je sportprestaties. Maar alles begint met een goede basis!

Noot: Natusport vindt het belangrijk om je zoveel mogelijk uitleg te geven over de werking van haar producten. Echter dat is bij supplementen vaak lastig, omdat we gehouden zijn aan een veelvoud van medische claims. Desondanks proberen we je zo goed mogelijk te informeren. Overigens zijn deze claims er natuurlijk niet voor niets.

Geschreven door NatuSport supplements & nutrition

Natusport is een relatief jong bedrijf en wil graag een bijdrage leveren aan het (top)sportklimaat in Nederland en België. Zij willen iets betekenen voor zowel teams als individuele sporters. Natusport hoeft niet de grootste te zijn, maar wil wel impact hebben.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact