Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Weerstand voor duursporters

Alle categorieën Energie RepenVoetbalVoedingsschema hardlopen

Het winter is inmiddels aangebroken, de gure wind maakt de trainingen een uitdaging. De zonnige maar koude dagen komen eraan en we gaan onszelf warmer kleden om toch lekker naar buiten te gaan. Het is de tijd om na te denken over… Jawel, het onderhouden van onze weerstand! Doe je dit met supplementen of ondersteun je jouw weerstand door middel van je dagelijkse voeding?

Supplementen voor Duursporters

Wat betekent de verandering van seizoen voor een sporter? En hoe zorg je ervoor dat je super fit de herfst en de winter doorkomt?

Het uitgangspunt blijft dat het belangrijk is ervoor te zorgen dat je voldoende voedzame voeding binnen krijgt om je immuunsysteem op peil te houden. Dit doe je door voldoende energie te halen uit eiwitten, koolhydraten en vetten middels een gevarieerd voedingspatroon. Ook vocht, vitamines en mineralen spelen hierbij een rol!

Wanneer je basisvoeding ‘goed zit’, kun je je lichaam extra boosten door aandacht te schenken aan suppleren. Maar aan welke supplementen kun je dan denken?

Iedereen is anders, dat voorop gesteld zijn er een aantal supplementen op een rijtje gezet waarvan we weten dat ze bijdragen aan het verbeteren en behouden van je weerstand!

Vitamine D3

Vitamine D is een vitamine die we nodig hebben voor verschillende processen. Het ondersteunt onder andere in het opnemen van calcium uit onze voeding, en draagt daarom bij aan de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Het is een vet oplosbare vitamine (daarom is het ook belangrijk om voldoende vetzuren te consumeren).

We halen vitamine D uit zonlicht, en in onze voeding komt het voor in twee vormen: D2  (ergocalciferol) en D3 (cholecalciferol). Beide vormen zijn verkrijgbaar als supplement. De voorkeur gaat uit naar vitamine D3 omdat deze vorm een iets sterkere werking heeft dan vitamine D2.

Onze aanrader: Vitamine D3 van QWIN. Deze bevat 15 mcg vitamine D3, op deze manier krijg je dagelijks voldoende binnen om je immuunsysteem te boosten!

Gebruik: Suppleer tijdens de acht maanden met een ‘r’ in de naam 1 capsule vitamine D3 bij voorkeur tijdens of na de maaltijd.

Vitamine C (ascorbinezuur)

Vitamine C is een vitamine die als anti-oxidant werkzaam is in ons lichaam. Dit betekent dat vitamine C bij schade aan ons lichaam (bij pijnprikkels) de vorming van bindweefsel ondersteunt. Het helpt ook bij de ijzeropname en het in stand houden van de weerstand.

Onze aanrader: Vitamine C van QWIN. Deze bevat 500 mg vitamine C, zo ben je verzekerd van het opbouwen van een goede weerstand!

Gebruik: Suppleer bij de eerste verschijnselen van verkoudheid of tijdens intensieve wedstrijdperioden (bijvoorbeeld na de winterstop) 1 tot 2 tabletten per dag in combinatie met een ruime hoeveelheid water.

Omega 3

Als kers op de taart zou je ook kunnen denken aan het suppleren van Omega 3 vetzuren. Omega 3 vetzuren beschermen tegen hart- en vaatziekten, daarnaast kunnen ze bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Voor de mensen die iedere week een portie vette vis eten: you go! En jullie krijgen voldoende binnen om geen extra omega 3 te hoeven suppleren.

Voor de mensen die minder dan een keer per week een portie vette vis binnen krijgen, is ons advies omega 3 te suppleren.

Onze aanrader: QWIN Omega 3. Door omega 3 te suppleren ondersteun je jouw immuunsysteem nog net dat beetje extra!

Gebruik: 2 tot 3 capsules per dag met een grote hoeveelheid water, bij voorkeur tijdens of na de maaltijd.

Geschreven door QWIN Supplementen

Met het oog op zowel de wensen in de breedtesport, alsmede die van de topsporters is QWIN Supplement in 2015 in de markt gezet. Voor ieder sport en voor elke sporter, welk doel je ook nastreeft, met QWIN Supplements kan je altijd rekenen op de support die je wenst. De diverse supplementen beiden de juiste ondersteuning waar het lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestaties. Optimaal fit blijven om maximaal te presteren!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact