Loading cart...
Categorieën

Voordelen van magnesium

Alle categorieën VoedingsadviesHardlopenEnergie Repen

Magnesium is nodig bij heel veel biochemische processen in het lichaam en is na water en zuurstof het belangrijkste mineraal voor ons functioneren.

Gezondheidseffecten magnesium 

Magnesium heeft de volgende wetenschappelijk bewezen effecten voor de gezondheid:

  • Het is goed voor de werking van de spieren en voor het skelet
  • Het bevordert de energiestofwisseling en helpt om moeheid te verminderen
  • Ook is magnesium betrokken bij de overdracht van zenuwprikkels in de hersenen. Bij geestelijke inspanning kan magnesium wat ontspanning geven
  • Het draagt bij aan een sterk gebit, aan de aanmaak van cellen en weefsels en speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit in het lichaam
  • Verder ondersteunt magnesium de normale balans in de water- en mineralenhuishouding

Suppleren van magnesium 

Omdat wij dit mineraal zelf niet aanmaken, is het des te belangrijker om het via voeding en suppletie binnen te krijgen. Magnesium wordt zowel het relaxmineraal als energiegever genoemd: het ondersteunt bij een goede nachtrust, ontspanning en herstel van de spieren en verhoogt je weerstand tegen spanning en stress. Zonder magnesium kan ons lichaam geen energie produceren.

Een tekort aan magnesium kan zich op meerdere manieren uiten. Denk aan rusteloze benen, spierkrampen, vermoeidheid, maar ook lusteloosheid of slecht slapen kan een gevolg zijn van een tekort. Gelukkig zijn de effecten van het innemen van magnesium snel merkbaar en is het profijt dat je hierbij hebt des te groter!

VitaCura® magnesium producten 

VitaCura® gebruikt alleen de zuiverste magnesium: Zechstein.

Zechstein magnesium komt uit de Zechstein-bron in Nederland, Veendam. Deze is uniek in de wereld. Ze bevindt zich op 1600 meter diepte en bestaat uit een laag zout ingeklemd tussen diverse aardlagen. Deze bron tot op de dag van vandaag onvervuild, onaangetast en puur. Het keurmerk Zechstein Inside® (Z.I.®) op de verpakking staat voor de beste kwaliteit.

Opname via de huid; een uitkomst!

De huid is bedoeld als onze eerste barrière om externe factoren buiten ons lichaam te houden. Ons eigen beschermingsmechanisme. Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat magnesium als een van de weinige stoffen wél via de huid opgenomen kan worden en zo door het maag- darmkanaal te omzeilen, snel en effectief in onze cellen terecht komt. Als bijkomend voordeel zorgt magnesium ook nog voor een beschermende en ontgiftende reactie van de huid.

Magnesium badzout 

Magnesium zout van VitaCura® bestaat uit zuiver magnesiumchloride. Het is ideaal voor een heerlijk rustgevend en ontspannen ligbad of voetenbad. Door het warme water lost het zout nog sneller op en dit bevordert de opname van dit mineraal.

Magnesiumolie en gel

De VitaCura® Magnesiumolie en gel zijn een snelle, verlichtende oplossing voor plaatselijke toepassingen. De olie is een hoog geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride en is hierdoor makkelijk en snel aan te brengen op de huid. Om het maximale aan magnesiumopname te behalen, adviseren wij om het product voor een korte periode in te masseren. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit de opname door de huid zeer bevorderd.

Magnesiumcitraat 

Magnesiumcitraat tabletten zijn een orale toedieningsvorm en tevens ook de toepassing met het meeste gebruiksgemak. Voor het slapen gaan 2 tabletten is de aanbevolen dagdosering en geeft tevens direct ondersteuning bij het slapen.

Magnesiumcitraat poeder is fijn voor als tabletten slikken wat minder gaat. Het poeder lost helder op in water en kan ook door een smoothie, sapje of yoghurt gebruikt worden.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact