Categorieën

Hoe voorkom je verkoudheid?

Alle categorieën Top 5 beste sportvoedingVoedingsschema hardlopenVoeding

Het is weer herfst en dat betekent dat de R in de maand zit. Voor veel Nederlanders is dit hét moment om de supplementen weer uit de kast te trekken en hard aan de weerstand te werken. Of dit nodig is om een verkoudheid te voorkomen en wat je eventueel het beste zou kunnen doen, leggen we je graag uit!

De oorsprong van de R in de maand

Vroeger betekende de R in de maand dat verse groenten en fruit minder goed beschikbaar waren. Hierdoor was het een stuk lastiger om aan je dagelijkse vitamines te komen. Tegenwoordig zijn groenten en fruit gelukkig het hele jaar door in de schappen te vinden. Toch betekent dit niet dat je nu geen rekening meer hoeft te houden met de herfst- en wintermaanden.

De combinatie van koude temperatuur, hoge luchtvochtigheid en lage hoeveelheid zonuren heeft een behoorlijke impact op jouw weerstand. Hierdoor ligt een verkoudheid of griep steeds op de loer en is het dus nog altijd belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen.

De uitdagingen voor een hardloper

Als hardloper zul je in de herfst- en wintermaanden tijdens je runs weer en wind moeten doorstaan. De kou en regen die je wekelijks trotseert maken je lichaam extra vatbaar voor een verkoudheid. Een goede weerstand is dan ook van groot belang. Door goed te slapen en gezond te eten kun je jouw lichaam hier een handje bij helpen.

Toch kan het nog best lastig zijn om van alle voedingsstoffen voldoende binnen te krijgen. Een goede multivitamine is daarom een ideale aanvulling. Multi Oxidant Control Gold (zonder B6) van Virtuoos is speciaal samengesteld voor sporters, waardoor het perfect aansluit bij jouw behoeftes als hardloper. Kan jouw weerstand wel wat extra ondersteuning gebruiken? Dan kan je naast een gezonde leefstijl en een goede multivitamine ook kiezen voor extra vitamine C, vitamine D of zink.

1.   Extra vitamine C voor hardlopers

Vitamine C is de bekendste vitamine als het op weerstand aankomt en dat is niet zonder reden. Zeker voor hardlopers is vitamine C interessant. Dit komt doordat vitamine C bijdraagt aan een goede weerstand in de kou en extra weerstand geeft bij fysieke inspanning. 2 grote pluspunten dus! Door veel groenten en fruit te eten kan je genoeg vitamine C binnenkrijgen. Aangezien dit nog best lastig kan zijn, kun je dit voor de zekerheid extra aanvullen met een supplement. Bijvoorbeeld met Vitamine C1000 Gold van Virtuoos.

2.   Vitamine D voor hardlopers

Net als vitamine C is vitamine D belangrijk voor een goede weerstand. Maar vitamine D heeft nog veel meer belangrijke functies voor jou als hardloper. Zo is vitamine D ook van belang voor de werking van je spieren en voor de samenstelling van je botten. Onmisbaar dus voor jou als hardloper!

Virtuoos - Weerstand

Hardlopen in het donker

Doordat in de herfst- en wintermaanden de hoeveelheid zonuren afneemt, zal je regelmatig je runs in het donker lopen. Daarnaast draag je meer bedekkende kleding en is het zonlicht minder sterk. Hierdoor krijg je minder zonlicht op je huid, waardoor je lichaam dus ook minder vitamine D kan aanmaken. Een tekort komt in deze maanden dan ook regelmatig voor. Om ook in de herfst- en wintermaanden voldoende vitamine D te hebben kiezen veel mensen voor een supplement.

Om goede vitamine D-waarden te onderhouden is een dosering van 400-600IU voldoende, bijvoorbeeld D3-600IU Gold van Virtuoos. Bij lage vitamine D-waarden kun je kiezen voor een hogere dosering, bijvoorbeeld D3-3000 IU Gold.

3.   Zink voor hardlopers

Ook zink is een belangrijke voedingsstof voor je weerstand. Zink is namelijk een antioxidant en het speelt een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten. Je kunt zink vooral vinden in vlees, vis, zuivel, volkoren graanproducten, noten en zaden. Ter aanvulling van de dagelijkse inname kan een supplement gebruikt worden. Let wel op dat de dosering niet te hoog is, te veel is namelijk ook niet goed. Zink Gold van Virtuoos bevat de optimale dosering van 15mg zink.

Weerstandpakket

Speciaal voor het ondersteunen van de weerstand heeft Virtuoos het Weerstand Pakket samengesteld. Dit pakket bevat alle drie de hierboven genoemde producten, namelijk vitamine C1000 Goldvitamine D3-3000 IU Gold en Zink Gold.

Geschreven door Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact