Loading cart...
Categorieën

Je weerstand verhogen met Zink

Alle categorieën ZwemmenEnergie GelsTop 5 beste sportvoeding

Zink is een essentieel mineraal welke voornamelijk voorkomt in de spieren. Zink geneest wonden, reguleert haargroei en is belangrijk voor het bloedsuiker en het immuunsysteem. Gezondheid dient altijd op nummer één te staan, maar in deze tijd is het wellicht nog belangrijker om geen tekort aan zink te ontwikkelen. Wat zijn de voordelen van zink voor ons immuunsysteem en op welke manier herken je een tekort aan zink?

Zink de alleskunner

Zink zorgt voor spiergroei, verbetert haargroei, het zichtvermogen, maar versterkt ook het immuunsysteem. Zink activeert eiwitten voor spierontwikkeling. Tijdens het sporten kunnen kleine scheurtjes in spieren ontstaan, zink helpt bij de celdeling om nieuwe cellen aan te maken.

Winter is coming…

Een sterk immuunsysteem beschermt het lichaam tegen alle ongewenste indringers van buitenaf. Met de winter op komst helpt zink om het lichaam te verdedigen tegen bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en gifstoffen. Zink heeft een anti-oxidatieve werking. Je weerstand pakket compleet maken? Combineer dan zink met Vitamine C en Vitamine D3.

Qwin sportsupplementen - Zink

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer er sprake is van een zink tekort ben je eigenlijk al te laat. Hoe verlies je zink? Door veel te zweten (door bijvoorbeeld veel te sporten) verdwijnt zink uit het lichaam. Zelfs door stress, zwangerschap, een veganistisch of vegetarisch dieet, is het mogelijk om een zinktekort te ontwikkelen. Een tekort aan zink kan spierkrampen, verminderde weerstand, minder snelle genezing van wonden, nachtblindheid en een vermindert reukvermogen als gevolg hebben.

QWIN Zuigtabletten met kwaliteitscontrole – NZVT

QWIN Zink Zuigtabletten zijn NZVT-gecertificeerd (Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport) waardoor je met zekerheid weet dat er geen enkele vervuiling in de zink zuigtabletten zit van QWIN. Een zuigtablet per dag is goed voor 150% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het potje van QWIN bevat 90 tabletten. De zink zuigtabletten hebben een frisse citrus smaak. Het advies is om 24 uur na het opkomen van symptomen zoals hoofdpijn en keelpijn te starten met een tablet per dag. Daarnaast kunnen de Zink Zuigtabletten ingenomen worden ter preventie van ziek worden, bijvoorbeeld tijdens intensieve inspanningsperiodes of tijdens een griepepidemie.

Better be safe, than sorry.

Geschreven door QWIN Supplementen

Met het oog op zowel de wensen in de breedtesport, alsmede die van de topsporters is QWIN Supplement in 2015 in de markt gezet. Voor ieder sport en voor elke sporter, welk doel je ook nastreeft, met QWIN Supplements kan je altijd rekenen op de support die je wenst. De diverse supplementen beiden de juiste ondersteuning waar het lichaam om vraagt, zowel voor, tijdens als na je prestaties. Optimaal fit blijven om maximaal te presteren!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact