Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Multivitamine: voor elke actieve sporter een must!

Alle categorieën SportdrankenSupplementenGravel

Afgelopen maand heeft Multi Sport Gold met de introductie van Multi Sport Basis een broertje gekregen. Of zullen we zeggen dat het een zusje is? In deze blog leggen wij het verschil uit tussen beide Multi’s en wie/wanneer welke gebruikt. Daarnaast staan we stil bij een aantal algemene eigenschappen en waarom een Multivitamine voor elke sporter een must is.

Waarom een Multivitamine?

Laten we eens met die vraag beginnen. Waarom adviseren wij sporters eigenlijk om als basis supplement een Multivitamine te nemen? Wetenschappers hebben in de afgelopen 100 jaar bijna 40 vitamines en mineralen geïdentificeerd, die essentieel zijn voor het menselijk lichaam. Met een gezond en uitgebalanceerd voedingspatroon krijgen we de meeste via onze voeding binnen. Vooral groenten en fruit vervullen op dit gebied een belangrijke functie! Een actieve levensstijl, waaronder (intensief) sporten, verhoogt onze natuurlijke behoefte aan vitamines en mineralen. Daarom blijkt een aanvulling met een basis supplement voor alle sporters nuttig te zijn. Niet als vervanging van een gezonde voeding maar als aanvulling. Simpelweg omdat je met voeding regelmatig te weinig binnenkrijgt, bijvoorbeeld doordat je te weinig tijd hebt voor verse groenten en fruit. Veel sporters nemen dan ook een Multivitamine als supplement.

Waarom Multi Sport Basis?

Met Multi Sport Gold hadden we al een kwalitatieve hoogstaande Multivitamine. Wij kregen echter van een aantal wedstrijdsporters de feedback dat ze het product in wat minder intensieve periodes “te luxe” (lees: te hoog gedoseerd) vonden. En dat zij bijvoorbeeld in rustperiodes liever een wat lagere dosering willen, om op deze manier het lichaam “scherp” te houden en uit te dagen. Daarom hebben we Multi Sport Basis ontwikkeld.

Multi Sport Basis is dan ook bewust lager gedoseerd dan “grote broer” Multi Sport Gold, maar heeft nog steeds een zeer nuttige samenstelling van vitaminen in de zo belangrijke bio-actieve vorm. Voor wat betreft Vitamine B1, B2, B3, B5 en B11 (foliumzuur) is gekozen voor een dosering van 100% van de Algemene Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Hetzelfde geldt voor Zink, Selenium en Chroom. Voor wat betreft Vitamine B12 en Vitamine D3 is rekening gehouden met de grotere behoefte bij sporters. Deze zijn dan ook in verhouding hoger gedoseerd. Het voordeel is dat het lichaam deze vitaminen direct op kan nemen, waardoor de werkzame stoffen snel effectief zijn. Multi Sport Basis bevat de voor sporters belangrijke mineralen als ijzer, zink en magnesium. Het is een klein tabletje wat het doorslikken vergemakkelijkt. Uiteraard is Multi Sport Basis voorzien van het NZVT-keurmerk.

Verschillen Multi Sport Gold / Basis

Naast de lagere/andere dosering zitten er in Multi Sport Gold enkele extra ingrediënten, die niet in Multi Sport Basis zitten. Voor de fijnproevers onder ons noemen we ze:

  • Bèta-caroteen: verhoogt de weerstand van de huid en is vooral essentieel voor het gezichtsvermogen. Belangrijk voor sporters, die veel buiten sporten.
  • Co-enzym Q10 (Ubiguinon) (zit 3 keer zoveel in Gold): van belang voor de energieproductie in mitochondriën (celorganellen, die verantwoordelijk zijn voor de energieproductie)
  • Inositol: onder meer van belang voor de vetzuurstofwisseling, galvorming, hersenfunctie en insulinewerking
  • Paba (para-aminobenzoëzuur): helpt de darmflora bij de productie van folaat (verwante vorm van foliumzuur (vitamine B11). Paba is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen
  • Luteïne: verhoging van de luteïne-inname kan zorgen voor verbetering van de gezichtsscherpte, scherper zien in het donker en tegengaan van vermoeide ogen
  • Zeaxanthine: een vetoplosbare carotenoïde betrokken bij het gezichtsvermogen

Wanneer gebruik je welke?

Naar onze mening is een Multivitamine voor alle sporters een welkome aanvulling! Wij adviseren sporters en actieve recreanten om in intensieve periodes Multi Sport Gold te nemen. In minder intensieve periodes is Multi Sport Basis een ideaal basis supplement met als doel de algehele gezondheid op peil te houden.

Wanneer heet iets een “Multivitamine”?

Multivitaminesupplementen bevatten minimaal 10 essentiële vitamines en/of mineralen. Een voedingssupplement dat er meerdere bevat, wordt daarom een Multivitamine genoemd.

Geschreven door NatuSport supplements & nutrition

Natusport is een relatief jong bedrijf en wil graag een bijdrage leveren aan het (top)sportklimaat in Nederland en België. Zij willen iets betekenen voor zowel teams als individuele sporters. Natusport hoeft niet de grootste te zijn, maar wil wel impact hebben.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact