Loading cart...
Categorieën

Populaire Energy Gels – Sportvoeding

Alle categorieën VoedingVoedingsadviesVoedingsschema mountainbike

Met de ontwikkeling van de eerste energiegel in de wereld was Squeezy in 1987 grondlegger van de categorie Energiegels. Het begon allemaal met een simpel idee van geconcentreerde energie in een zakje. Makkelijk in te nemen door simpelweg de stroperige gel uit het zakje te “squeezen”. Zo is het merk Squeezy ontstaan.

Vandaag de dag is het concept door vele merken gekopieerd en zijn energiegels uitgegroeid tot een van de meest succesvolle producten in de categorie sportvoeding. Kenmerkend voor alle energiegels is dat ze veel koolhydraten bevatten en dat je ze moet “squeezen”, maar er is maar één echte Squeezy. De receptuur van de originele Duitse Squeezy Energy Gel is door de Duitse firma in de laatste 20 jaren sterk doorontwikkeld en aangepast aan de nieuwste marktontwikkelingen en wensen van de duursporters. De Squeezy gels zijn door de unieke samenstelling, smaak en effectiviteit zeer geliefd bij vele hardlopers, triatleten en wielrenners en is nog steeds één van de best verkochte gels in Europa.


De 5 grote voordelen van Squeezy Gel en Gel Drink

  • Ideale verhouding en dosering van koolhydraten (20-21 gram)
  • Goede smaak en minder zoet
  • Geen sterke insuline piek vanwege hoog gehalte maltodextrine
  • Extra mineralen ter ondersteuning van een goede spierfunctie
  • Vrij van kunstmatige zoet- en kleurstoffen
Populaire Energy Gels - Sportvoeding

Energie Gel of Energie Drink Gel?

Alle Squeezy gels bevatten een grote concentratie koolhydraten om de duursporters vooraf en tijdens het sporten te voorzien van nieuwe brandstoffen en mineralen. Squeezy maakt onderscheid in 2 soorten gels: (1) geconcentreerde gel of (2) isotone gel. Beide type gels zijn verkrijgbaar zonder en met (3) cafeïne.

 

1. Squeezy Energy Gel (33gram) is een traditionele geconcentreerde energiegel op basis van maltodextrine en fructose. Deze gel is hypertoon en wordt het beste door het lichaam opgenomen met een flinke slok water of sportdrank. Squeezy Energy Gels zijn verkrijgbaar in diverse smaken en zitten in de oranje verpakking.

 

2. Squeezy Energy Drink Gel (60 ml)
is een isotone en dus meer vloeibare gel. De Drink Gel bevat 3 koolhydraatbronnen: maltodextrine, isomaltulose en glucose. Het grote voordeel van deze Drink Gel is dat het dezelfde hoeveelheid energie levert als de Energy Gel, maar je hoeft er geen extra slok water bij te drinken. Ideaal dus wanneer er geen drankpost in de buurt is of als je geen bidon bij je hebt.

 

3. Squeezy Energy Super Gel of Super Drink Gel is aangevuld met cafeïne voor een extra energie boost. Deze Super Gels bevatten glucose i.p.v. fructose en zijn derhalve ook geschikt voor sporters met een fructose-intolerantie. Ze zitten in de rode verpakking.

 

 

Gebruik Squeezy Gels

Gebruik 2-3 Energie Gels of Drink Gels tijdens een training van 1-1,5 uur ten einde voldoende koolhydraten in te nemen volgens de laatste aanbevelingen van het IOC. Tijdens lange trainingen of een veeleisende race van meer dan 1,5 uur wordt zelfs een hogere koolhydraatinname aanbevolen. Ga dan uit van 4 Energy Gels of Drink Gels per uur. Neem dan elke 15 min een Gel of op die momenten dat je het gevoel hebt dat je extra kracht en energie nodig hebt!

Geschreven door Good Life international

Good Life International is al ruim 25 jaar gepassioneerd door gezonde voeding en zij geloven in de functionele werking ervan. Hun missie is om een gezonde levensstijl te ondersteunen en vitaliteit en welzijn te verhogen. Met Maxim, Squeezy en OTE Sports onder hun label hebben zij drie topmerken die passen bij hun strategie om de sporter te ondersteunen in zijn ambities.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact