Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Veldrijden in Spanje

Alle categorieën VoetbalReceptenVoedingsschema hardlopen

Normaal gezien stonden er geen wedstrijden op mijn planning dit weekend vanwege het EK veldrijden in Rosmalen, maar last minute toch besloten om naar Spanje te vertrekken voor 2 UCI crossen in Manlleu en Vic. Voor mij ook de eerste keer crossen buiten Nederland en België.

Na een rit van 14 uur kwamen we aan in Vic. Een super mooi en levendig stadje. We zaten in een klooster op de rand van het centrum. Na aankomst ben ik samen met Suzanne de sportschool ingedoken om wat los te fietsen. Dit was voor mij zeker nodig na een lange autorit. Na een goede nacht rust en een goed ontbijt vertrokken we richting Manlleu voor de 1e cross dit weekend. Het zonnetje scheen en we hadden er super veel zin in.


Manlleu, de eerste crosswedstrijd

Onderweg naar de wedstrijd neem ik altijd een bidon met Isotonic Sportdrink van Amacx om extra koolhydraten en mineralen binnen te krijgen. Ik kies hiervoor omdat je tijdens het inrijden/warm rijden begint te zweten en je hierdoor vocht verliest. Ook de temperatuur buiten speelt een zeer belangrijke rol. Mijn favoriete smaak van Amacx is de Orange. Deze vind ik qua smaak erg fijn omdat het een licht zoete smaak heeft. Binnen 3 uur voor de start van de wedstrijd eet ik vaak nog een reep. Ik gebruik hiervoor de High Energy Bar van Amacx in de smaak Banana om mijn energieniveau op pijl te brengen. Binnen het uur drink ik alleen nog water tijdens het warm rijden.

Voorbereiding veldritseizoen

Ik kon goed mee starten en ging ongeveer als zevende à achtste het veld in. Helaas zakte ik wat terug doordat ik niet goed in mijn ritme kwam. Dit resulteerde naar een veertiende plek.

Totaal niet tevreden over mijn behaalde resultaat. Ook dit is helaas topsport. Na de finish pak ik gelijk een herstel shake om zo goed mogelijk te kunnen herstellen. Hiervoor gebruik ik de Recovery Drink van Amacx in de smaak tropical. Deze smaak is ook licht zoet. Wat ik heel fijn vind aan deze recovery shake is dat de smaak lekker is en je geen lange nasmaak hebt. Na de koers snel wat droogs aan gedaan en op de fiets terug gereden naar het hotel om de benen gelijk los te rijden voor de 2e wedstrijd van dit weekend.

Eindelijk modder!

De tweede dag in Spanje in het plaatsje Vic. Het parcours is erg mooi en ligt mij best goed. Voor het eerst dat er dit seizoen modder ligt. Hier heb ik lang op gewacht. Dit vind ik het aller mooiste aan het veldrijden… MODDER! Na een goede en lange verkenning weet ik elk spoortje te vinden en weet ik op welke stukken ik winst kan maken, maar ook waar mijn zwaktes liggen.

Mijn start helaas wat gemist. Vaak vind ik het lastig om rustig te blijven en te kijken wat er gebeurt. Gelukkig kon ik goed opschuiven en reed steeds verder terug naar voren. Naar mate de wedstrijd vorderde voelde ik me steeds beter worden. Helaas kom ik momenteel nog wat te kort om de hele wedstrijd constant te rijden. Samen met Suzanne voor plek 10 gereden maar de laatste 2 ronde reed ze beetje bij beetje van mij weg en was het beste er wel vanaf. Een mooie elfde plaats en met een goed gevoel naar huis. 

Bye, bye Spain!

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact