Loading cart...
Categorieën

Rustperiode veldrijden

Alle categorieën Voedingsschema wielrennenVeldrijdenVoedingsschema triathlon

Als het eind van het cross seizoen nadert kijk ik toch altijd wel uit naar mijn rust periode. Aan de andere kant vind ik het altijd heel jammer dat het seizoen klaar is maar mijn lichaam is er toch wel aan toe. Even 3 weken helemaal niks doen, nergens aan denken en weer helemaal tot rust komen. Ik merkte dat de laatste weken van het seizoen mijn lichaam niet echt meer mee wilde werken. Ik herstelde niet voldoende en reed bijna elke dag rond met zere benen. Zeker mentaal is het dan moeilijk scherp en gefocust te blijven om die laatste wedstrijden nog zo goed mogelijk mee te doen.


Wielrennen – rust periode

In mijn rust doe ik vooral dingen die ik leuk vind om te doen. Met vriendinnen afspreken omdat dit vaak toch lastig in het seizoen. Lekker eten omdat ik vaak veel pasta’s eet vind ik het heel lekker om andere dingen te eten en dit is vooral vaak vettig. Niet echt goed voor de lijn maar ach.. het is maar voor 3 weken. Veel met onze hond Figo wandelen, dit geeft mij heel veel rust en tijd om over dingen na te denken. Ik vind deze weken heel belangrijk omdat het grootste deel van het jaar alles in het teken staat van trainen en wedstrijden. En ben ik vaak toch veel van huis weg waardoor ik toch soms veel moet missen. 3 weken lijkt heel lang maar de tijd vliegt altijd voorbij.

Rustperiode veldrijden

Plannen maken voor het nieuwe seizoen

De laatste week is nog wel rust maar begin ik vaak wel al met plannen maken voor het nieuwe seizoen. Ik kijk terug op het afgelopen jaar hoe mijn wedstrijden zijn gegaan, wat mijn verbeterpunten zijn. Maar ook wat ik kan veranderen qua voeding en krachttraining. Het lijkt niet veel werk maar toch komt er veel bij kijken. Ik maak altijd een voorlopige planning met wedstrijden en stel doelen om naar toe te werken dit in overleg met mijn trainer. Vanuit hier worden er dan schema’s gemaakt om te trainen. Ik vind het altijd leuk om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dat gaat dit jaar zeker het geval zijn. Zo zijn er nieuwe dingen op mijn pad gekomen en waar ik zeker meer over ga vertellen/schrijven de komende periode. Dus houdt de blog in de gaten.

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact