Loading cart...
Categorieën

Voorbereiding veldritseizoen

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenEvenementenMerken

Nog een maand en dan gaat het nieuwe cross seizoen alweer van start. Met een nieuwe ploeg, een andere levensstijl qua voeding en harder trainen hoop ik dit jaar weer stappen te maken richting de top. Hierbij een sneak peak achter de schermen hoe ik mijzelf de afgelopen maanden heb voorbereid op het nieuwe cross seizoen.

Veldrijden en Bokstrainingen  

Naast mijn normale trainingen op de fiets ben ik gaan boksen. Mijn vriend doet dit al een tijd en zo ben ik er eigenlijk mee in aanraking gekomen. Het is vrij intensief en daarom super goed voor je conditie! Maar er komt veel meer bij kijken, denk hierbij aan coördinatie, voetenwerk, fysiek en mentale uitdaging. Dat laatste was voor mij zeker een uitdaging. Op de fiets merk ik vaak dat ik te lief ben en laat me weg drummen in de groep. Hier ben ik hard aan gaan werken. Dit is zeker belangrijk voor mijn wedstrijden om goed mijn positie te bepalen. Naast dit alles zijn het ook hele leuke trainingen. We zijn altijd met een grote groep mannen en vrouwen. Een uur vliegt altijd voorbij.

Voorbereiding veldritseizoen

Voeding en veldrijden

Ook mijn voeding heb ik totaal omgegooid. Een tijd geleden ben ik benaderd door een super gemotiveerd en leuk stel van de Active Lifestyle Club. Samen met hun zijn we naar mijn voedingspatroon gaan kijken en hebben we een Fit check gedaan. Dit kon véél beter! Na deze fit check hebben zij voor mij een gepersonaliseerd voedingsschema gemaakt. Alleen de eerste week al merkte ik zoveel verschil. Niet alleen at ik meer dan ik normaal deed maar ik voelde mij ook veel beter naast en op de fiets. Ik merkte dat mijn trainingen steeds beter verliepen maar ook mijn herstel werd beter. Het is heel belangrijk dat je op een dag de juiste voeding binnen krijgt. Dit is de brandstof voor alles wat je doet en gaat doen. Op de fiets en als ondersteuning in mijn herstel gebruik is de sportvoedingsproducten van Amacx.

Nieuwe ploeg – veldrijden

Dit jaar ben ik een nieuw avontuur aangegaan bij een nieuwe ploeg in België.  Ik kijk er erg naar uit om voor dit team mijn seizoen te starten eind september. We hebben een leuke jonge groep waar het goed klikt. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om dit jaar het beste uit mijzelf te halen en mooie prestaties neer te zetten.

We gaan een nog een maand tegenaan en dan zal mijn seizoen starten op 29 september in Dordrecht.

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact