Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Omgaan met indoor trainen

Alle categorieën VoedingSportverzorgingTop 5 beste sportvoeding

In de winter maanden is het al vroeg donker maar ook vaak slecht weer. Regen, kou en harde wind. Voor vele is het lastig om dan motivatie te zoeken om de fiets op te stappen. Zeker als je het hobbymatig doet. Tegenwoordig kun je op allerlei manieren binnen trainen om deze weersomstandigheden te ontlopen. Denk hierbij aan spinning lessen bij een plaatselijke sportschool of de hometrainer thuis (Elite, Tacx of Wahoo). Helaas zijn trainingen binnen vaak saai en totaal niet motiverend. Hier een aantal tips om jouw indoor en/of virtuele training leuk en effectiever te maken.

Zet muziek aan

Dit is niet voor iedereen weggelegd maar kan zeker helpen bij jouw training. Bij veel nummers zit er een up-tempo in en dit kan een positieve werking hebben op jouw beenritme. Door de maat van de muziek te volgen kun je lekker soepel blijven trappen.

Kijk naar jouw favoriete programma tijdens training

Naar jouw favoriete programma kijken tijdens jouw training wordt vaak gedaan om de tijd te verdrijven. Zelf ben ik hier niet zo fan van omdat je wel sneller afgeleid kan raken. Een tip hiervoor.. zet wielrennen op dan kun je lekker mee fietsen! En hey.. wie wil er nou niet mee kunnen fietsen met zijn favoriete renner?

Zwiften

Zwift is een virtuele wereld waar je op andere plekken kan trainen en ook online wedstrijden tegen elkaar kunt rijden op je hometrainer thuis. Ideale motivatie dus om toch die ene virtuele renner te verslaan! Canyon is zelfs met een eRacing team gekomen, maar ook heel veel andere bekende ploegen hebben dit gedaan.

Blokken en indoor trainen

Je kunt voor jezelf een mooie training bedenken die je wilt gaan afwerken. Zo heb je een doel met wat je gaat doen en kun je blokjes doen die je zelf leuk vindt. Ook hier verdrijf je aardig wat tijd mee. Let wel op als je dit wat intensiever doet je meer gaat zweten. Verzorg jezelf daarom goed!

Indoor trainen en drinken!

Dit is toch wel de belangrijkste tip. Bij binnen trainen is temperatuur vaak best hoog in vergelijking met buiten. Hierdoor zweet je veel meer dan normaal. Je verliest veel mineralen en deze moeten goed bijgevuld worden. Doe daarom altijd een sportdrank in je bidons. En zorg dat je na de training deze leeg hebt om zeker te weten dat alles goed bijgevuld is. Mocht je het te warm vinden om binnen te trainen kun je altijd nog in de schuur of onder een afdak buiten gaan staan, ook hierbij blijft het belangrijk om goed te drinken!

Geschreven door Mascha Mulder

Mascha fietst al vanaf haar 8e. Crosst graag in de winter. Modder is haar favoriet en lopen is een verbeterpunt. Graag deelt ze haar veldrijd ervaringen met jullie!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact