Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Voeding ultraloop

Alle categorieën FietsonderhoudGravelVoedingsschema zwemmen

27 maart 2021 zal de Last Man Standing worden georganiseerd; een unieke afvalrace waarbij je elk uur een zelf uitgestippeld rondje van 6,7 kilometer moet hardlopen. Rekening houdend met de avondklok begin je om 05:00 in de ochtend en eindig je om 21:00 s ’avonds; in totaal 16 uur. Wanneer het je lukt om het tot het einde vol te houden loop je maar liefst een monsterlijke afstand van 107,2 kilometer. Even voor de beeldvorming: dit zijn dus (ruim) 2 marathons en een halve marathon bij elkaar opgeteld! Natuurlijk is het niet verplicht om de tijd helemaal vol te maken. Lukt het je niet meer om te starten dan eindigt daarmee voor jou de afvalrace.

Voorbereiding ultraloop

Vooropgesteld; een ultraloop is niet zomaar wat. Toch is het de truc om je er niet door te laten afschrikken. Trainen voor een ultra gaat op dezelfde manier als voor een marathon. Een ultraloop doe je op een langzamer tempo waardoor je langer onderweg bent; het neerzetten van een snelle tijd is veel minder belangrijk. Zorg dat je voldoende traint zodat je lichaam klaar is om gedurende lange tijd te presteren. Hierbij is het zeker aan te raden om veel lange duurlopen te maken van 30 tot 35 kilometer. Op deze manier train je ook het mentale aspect. Afhankelijk van de omgeving waarin je loopt kan een ultraloop namelijk aardig geestdodend zijn. Wellicht overbodig om te zeggen, maar goede hardloopschoenen zijn essentieel!

Eten tijdens ultraloop 

Je lichaam verbruikt onnoemelijk veel energie tijdens een ultraloop. Het is dan ook zaak om voldoende te blijven eten. De eerste paar uren kan je beginnen met energy gels, zoals bijvoorbeeld de Amacx Drink Gels. Voordeel van deze energygel is dat deze makkelijk in gebruik is en voor een geleidelijke koolhydraat-afgifte zorgt. Ook zijn sportrepen zeer aan te raden omdat deze je snel en langdurig van de benodigde energie kunnen voorzien. Denk aan de Amacx Fast Bar, die vanwege zijn zachte structuur makkelijk weg hapt. Het kan voorkomen dat je de gels en energierepen op een gegeven moment even niet meer kan zien en trek krijgt in wat hartigs. Je kunt dan bijvoorbeeld hartige crackers of zoutjes nemen.

Vergeet niet dat je naast eten ook voldoende moet drinken. Tijdens een ultraloop verlies je namelijk enorm veel vocht wat kan leiden tot kramp, vermoeidheid en maagproblemen. Met bijvoorbeeld de Amacx Isotonic Energy Drink zorg je ervoor dat je naast voldoende vocht ook de nodige koolhydraten en mineralen binnenkrijgt. Later in de race kan een warmlauwe groentebouillon een welkome aanvulling zijn.

Het belangrijkste is misschien wel om tijdens je trainingen al te experimenteren wat voor jou het beste werkt. Kijk goed waar jouw lichaam het beste op reageert. Begin niet tijdens je ultraloop pas met het uitproberen van nieuwe dingen.

Ultraloop herstel

Naast een goede voorbereiding en de juiste voeding is ook het herstel heel erg belangrijk. Pak je rust, zorg voor voldoende slaap en wees lief voor je spieren. Dit doe je door bijvoorbeeld een foamroller te gebruiken of misschien zelfs wel een fysiotherapeut te bezoeken, maar ook door je koolhydraten en glycogeenvoorraad weer aan te vullen met een goede hersteldrank. Zo is de Amacx Recovery Drink een perfecte hersteldrank die ervoor zorgt dat je voldoende eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt om zo je lichaam optimaal te
laten herstellen.

Het belangrijkste is misschien wel om vooral te genieten tijdens de Last Man Standing! Alleen het meedoen is al een gigantische prestatie. Namens mij en Duursport.nl in ieder geval heel veel succes!

Korting – Amacx Sports Nutrition

Profiteer t/m 28 maart 2021 van extra scherpe prijzen op het Amacx assortiment. Gebruik tijdens het afrekenen de kortingscode LMS20 en profiteer van 20% korting*!

* met uitzondering van altijd laag producten en/of deals. Eén maal per klant te activeren.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact