Loading cart...
Categorieën

Voeding en Wielrennen – BYE!

Alle categorieën VoetbalVoedingsschema trailrunningVoedingsschema wielrennen

Het mooie weer komt er weer aan en je maakt steeds meer ritjes op de fiets. Maar hoe zorg je er nou voor dat je al die trainingen zo fit mogelijk blijft. Wij van BYE! Nutrition leggen dat graag uit hoe je tijdens wielrennen om gaat met voeding, op een simpele manier.

 

Tijdens korte ritten (1-2 uur):

  • BYE! Nutrition Endurance Bar,
  • 1 bidon (500ml of 750ml) BYE! Nutrition Isotonic sportdrink.

Doe je deze trainingen op een wat hogere intensiteit dan kan je ervoor kiezen om na de training ook de All-in-one Recovery Drink te gebruiken.

 

Voor de langere ritten, 2 uur of langer:

  • Elk uur 1 Endurance Bar
  • Elk 1,5 uur een bidon BYE! Endurance Booster 500ml eventueel afwisselen met de Isotonic Sportdrink
  • All-in-one Recovery Drink direct an de inspanning

Worden de ritten intensiever, hogere hardslagen en snelheden. Neem dan het volgende:

  • Elk uur 1 bidon van 500ml van onze Endurance Booster
  • Elk uur 1 Endurance Bar
  • Eventueel een Magnesium-Electrolyte shot
  • All-in-one Recovery Drink

 

Richting de laatste uurtjes kan je er ook voor kiezen om i.p.v. een Endurance Bar te kiezen voor de Pro Isotonic gel. Eet je een appeltaart onderweg, neem dan een reep of gel minder. Als het warm is of het drinken wat minder goed gaat, neem dan ook nog onze Magnesium-Electrolyteshot. Neem na de training een All-in-one Recovery drink voor een ultiem en verdiend herstel!

Team Roompot – BYE! Sportvoeding

Energiereep – Ingrediënten

Energierepen zijn meestal volledig gemaakt uit snelle suikers, dus geven een snelle energy, een hoge piek met als gevolg, dat als je niet blijft door eten, weer een dip. Deze repen zijn vooral gemaakt voor de wedstrijdsporter en lijken qua energie veel op gels.

De Endurance Bar is echt een totaal ander product. De Endurancebar bestaat uit een mix van snelle en langzame suikers.

Juist de langzame suikers zorgen ervoor dat je energiestofwisseling een mooie gelijke stroom blijft, met een minder grote piek maar ook geen dal. Deze repen zijn beter afgestemd met de trainingen van de gewone fietser, die meer op 1 tempo en in een minder hoog intensiteit zal fietsen dan de wielrenners tijdens de wedstrijd.

 

Energiereep – Wielrennen

Is de Endurance Bar dan helemaal geen product voor de wedstrijd wielrenner?
Zeker wel, ook deze reep wordt gebruikt tijdens wedstrijden. De renners van Roompot Nederlandse loterij gebruiken onze Endurance Bar vooral de eerste helft van de wedstrijd en gaan de 2e helft van de wedstrijd meer over naar de gels.

 

Waarom nu juist natuurlijke sportvoeding?

BYE! Nutrition maken onze producten van een zeer hoge kwaliteit maar dit dan wel op zo veel mogelijke natuurlijke basis. Uit eigen ervaring en de ervaring van onze sporters zijn we erachter gekomen dat natuurlijke sportvoeding veel lichter en beter door je maag verwerkt wordt dan chemisch bewerkte sportvoeding.

Wij geloven erin dat je lichaam meer baat heeft bij natuurlijke producten dan producten die chemisch bewerkt zijn met kunstmatige smaken of toevoegingen. Zo is onze Endurance Bar 100% natuurlijk en zijn de meeste van onze producten 100% natuurlijk van smaak.

Helaas kunnen niet al onze producten 100% natuurlijk zijn, dit omdat dan de kwaliteit van het product ver naar beneden zou gaan. Wel werken we met natuurlijke smaken en gebruiken we geen kunstmatige smaak- en kleurstoffen en blijven we zeer alert om de BYE! Nutrition producten nog verder natuurlijk te maken of te houden.

Geschreven door BYE Sportvoeding

BYE! Is een Nederlands sportvoedingmerk dat sinds 2015 bestaat en vanaf 2016 ook verkrijgbaar is voor de breedtesporter. BYE! Onderscheidt zich van andere sportvoedingsmerken doordat het (top)sportvoeding levert op 100% natuurlijke basis.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact